Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, susţine că va iniţia discuţii, săptămâna viitoare, pentru constituirea unei alianţe de dreapta în Iaşi, care să prezinte candidaţi unici la Primărie şi la Consiliul Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cosette Chichirău a precizat, vineri, pe Facebook, că luni Alianţa USR-PLUS va anunţa candidaţii comuni la Primăria Iaşi, dar şi la şefia Consiliului Judeţean, urmând ca marţi să aibă loc primele discuţii pentru constituirea unei alianţe electorale la nivel local.

Ea a adresat invitaţia către Marius Bodea (liderul filialei municipale PNL Iaşi), Petru Movilă (preşedintele PMP Iaşi) şi Cătălin Urtoi, candidatul partidului Împreună pentru Moldova la Primăria Iaşi.

"Luni anunţăm candidaţii Alianţei, iar de marţi vom intra în discuţii cu toată lumea de bună credinţă din municipiu şi judeţ pentru unirea dreptei. Poate fi o alianţă locală, este simplu să o înregistrăm la Biroul Electoral, procedura nu este una complicată. Îi invit pe Marius Bodea, Petru Movilă şi Cătălin Urtoi la aceeaşi masă pentru a găsi o soluţie politică înţeleaptă la Iaşi. Oamenii din PNL Iaşi dezamăgiţi că Mihai Chirica va fi candidatul lor ne-au întrebat ce putem face. Ne putem uni pentru a avea candidaţi unici pe dreapta“, a afirmat liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău.

Ea a mai afirmat că decizia PNL de a-l susţine pe Mihai Chirica la Primăria Iaşi este o mutare incredibilă şi că această mişcare compromite PNL nu doar la Iaşi, ci şi la nivel naţional.

"Credeam că vom ajunge la o soluţie comună cu PNL pentru alegerile locale. PNL ne-a arătat în ultimii ani că îşi doreşte la Iaşi o administraţie corectă, pentru că l-a criticat permanent pe Chirica. Primarul Mihai Chirica a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Nichita, a fost părtaş la tot ce s-a făcut în Primărie, iar PNL a spus aceste lucruri. Putem construi acum o formulă cu membrii şi simpatizanţii PNL. La locale vom fi un partener care să unească dreapta la Iaşi şi vom fi un model pentru toată ţara“, a declarat liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău.

 

 

 

 

Chichirău vrea să se întâlnească cu cei trei marţi, în condiţiile în care luni alianţa USR-PLUS va anunţa candidaţii unici la alegerile locale (Primărie, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local). Deputatul USR-PLUS a lansat invitaţia prin intermediul reţelei sociale Facebook. Cosette Chichirău a lansat ideea creării unei alianţe electorale la nivelul municipiului/judeţului Iaşi, alianţa care nu are nevoie de un parcurs juridic greoi. Formaţiunea poate fi înregistrată la Biroul Electoral din Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.