Deputata USR Cosette Chichirău a afirmat că drama României şi a PSD e că social-democraţii au avut foarte mult timp să demonstreze că sunt competenţi în aceşti 30 de ani fiind multă vreme la guvernare. Ea a mai spus că proiectul de reformă al coaliţie actuale este unui care trebuie să fie aplicat timp de cel puţin 10 ani pentru a se vedea rezultatele palpabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să fac un sumar al ultimilor 30 de ani în care PSD a guvernat majoritatea timpului şi un sumar al ultimelor 6 luni de câdn USR PLUS a intrat la guvernare. Drama României e că aţi avut foarte mult timp. Aţi avut zeci de ani să demonstraţi competenţa PSD. După 30 de ani, spitalele regionale nu trebuiau să rămână doar pe hârtie, autostrăzile României nu trebuiau să rămână doar pe hârtie. Drama României şi a PSD e că aţi avut foarte mult timp. Judeţele pesediste sunt cele mai sărace şi mai înapoiat din ţară. 3 milioane de români în sărăcie cruntă, 200.000 de copii se culcă în fiecare seară înfometaţi, peste 1.000 de şcoli cu WC –ul în curte, doar 2% dintre copiii născuţi la ţară pot ajunge la facultate, aceia sunt aşa-zişii alegători ai dvs. Unul din doi români care ajunge în spital moare, desi putea fi salvat, din cauza infecţiilor în spitale. Aceasta e fantastica performanţă a PSD şi domnilor vă ţineţi de ironii şi de glumiţe, în condiţiile dramei acestei ţării. ”,  a afirmat Cosette Chichirău, în plenul reunit de marţi. 

Ea a adăugat că trebuie ca toată lumea să lucreze la acest proiect dificil de care s-a apucat coaliţia de guvernare şi mulţi români s-au întors în ţară pentru a pune umărul la acest proiect de reconstruire a României. 

„Să construim ţara, e un proiect dificil de care abia ne-am apucat. Mulţi români s-au întors în ţară ca să pună umărul la acest proiect. Îmi aduc aminte Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare al lui Dragnea unde voiaţi să puneţi zeci de companii de stat într-o gaură neagră. Proiectul nostrum nu e unul de 6 luni, de un, an, doi sau trei. E unul de minim 10 ani, de aceea e important să nu facem pauze PSD de furat. Prima oară în istoria Moldovei avem şansa să avem autostrăzi şi de aceea ministrul Drulă trebuie să rămână ministru timp de 10 ani. Aţi aruncat gaz peste România, aţi aruncat chibritul aprins, dar unii nu au reuşit să scape. Fostul dumneavoastră lider de partid este după gratii. Nu a apucat să fugă!”, a completat Chichirău.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbat şi votează, în plenul reunit de marţi, moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.