Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că ”se poate spune” că, în privinţa majorării pensiilor începând de la 1 ianuarie, PSD a reuşit să îşi ”impună viziunea”, şi anume o majorare pentru toate pensiile şi un ajutor suplimentar dat celor cu pensii mici. Afirmaţia lui Budăi a provocat nemulţumirea liberalului Adrian Cozma. ”Asta este viziunea impusă de către Partidul Naţional Liberal care dorea 15%, iar PSD nu a dorit 15%, a dorit 10%, iar domnul Ciolacu a dorit 6,2%. Asta doar pentru o corectă informare”, susţine liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Este important de precizat că am reuşit să ajungem la un consens cu colegii noştri - nu neapărat că am reuşit să impunem viziunea PSD, dar se poate spune şi aşa - să avem o creştere pentru toată lumea la fel, să respectăm contributivitatea, dar să sprijinim şi categoriile vulnerabile. Şi da, valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.784 de lei, dacă vrem să vorbim în procente ea va fi de 12,5% începând cu ianuarie 2023”, a declarat Marius Budăi, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Prezent în studio, la aceeaşi emisiune, liberalul Adrian Cozma s-a arătat nemulţumit de afirmaţiile ministrului. 
 
”Domnule ministru, bună seara! Eu mă tot minunez cum puteţi să afirmaţi, cu atâta nonşalanţă, că viziunea PSD a fost agreată, din moment ce, vă amintesc: domnul Ciolacu propunea creştere de 6,2, dumneavoastră şi Ministerul Finanţelor condus de PSD propunea 10%, iar noi, PNL, am propus 15%. Domnul Ciucă a venit şi a spus 12,5% că nu a avut ce face. Iar dumneavoastră, PSD, să ne amintim, anul trecut, pe vremea asta, promiteaţi majorări de pensii de 40% - asta spuneaţi dvs. în Parlament înainte de a intra la guvernare – şi acum veniţi şi prezentaţi 12,5% ca o victorie. Asta este viziunea impusă de către Partidul Naţional Liberal care dorea 15%, iar PSD nu a dorit 15%, a dorit 10%, iar domnul Ciolacu a dorit 6,2%. Asta doar pentru o corectă informare”, a afirmat liberalul Adrian Cozma.
 
În replică la afirmaţiile colegului de coaliţie, ministrul Muncii a afirmat: ”Mie îmi pare rău că un asemenea moment, care ar trebui să fie un moment de linişte pentru seniorii noştri, este stricat în acest mod de orgolii, eu vă spun în felul următor: este viziunea PSD, pentru că PSD a vorbit de sprijinirea categoriilor vulnerabile”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.