Consilierii onorifici Remus Vulpescu şi Gheorghe Piperea şi-au încetat activitatea, deciziile în acest sens fiind publicate miercuri în Monitorul Oficial. De asemenea, au fost eliberaţi din funcţie consilierii de stat în aparatul de lucru al premierului Robert Rucăreanu şi Simona-Gabriela Baltag.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie 2017, Remus Vulpescu, director general al Romaero, a fost numit consilier onorific al premierului Mihai Tudose, urmând să se ocupe de Strategia de Dezvoltare Economica Integrată. Remus Vulpescu este director general si membru CA al Romaero din 2016, mandatul la conducerea companiei de stat fiindu-i prelungit cu trei ani, în decembrie 2017. 

Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit în 20 iulie 2017 în funcţia de conslier onorific al premierului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă, printr-o decizie a lui Mihai Tudose. În 17 noiembrie, avocatul Piperea a scris pe Facebook că a demisionat din funcţia de consilier onorific al premierului, după ce DNA a anunţat că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum. Într-o postare pe Facebook, Piperea s-a întrebat de ce liderul Liviu Dragnea nu demisionează pentru a-şi putea dovedi nevinovăţia.

Deciziile de încetare a calităţii de consilier onorific a lui Remus Vulpescu şi Gheorghe Piperea au fost publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a decis eliberarea din funcţie a lui Robert Rucăreanu, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. El fusese numit consilier de stat în 1 noiembrie 2017, printr-o decizie a fostului premier Mihai Tudose, iar în decembrie primise şi atribuţii de coordonare a activităţii Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, potrivit unei decizii a premierului Mihai Tudose.

A fost eliberată din funcţie şi Simona-Gabriela Baltag, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. Simona-Gabriela Baltag  fusese numită în funcţie în 28 iunie 2017 printr-o decizie a fostului premier Sorin Grindeanu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.