Biroul permanent al Senatului nu a avut cvorum luni pentru a desfăşura şedinţa, pe ordinea de zi figurând cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind respingerea OUG care prevede majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Senatoare PNL Alina Gorghiu, membră în Biroul permanent, a declarat pentru News.ro că PSD se preface că se luptă să crească alocaţiile copiilor, când deja acestea au fost deja mărire de Guvernul PNL încă din luna septembrie. „PNL refuză şi va refuza şi pe viitor să stea la masă cu majoritatea toxică a PSD, nu intrăm în jocul lor în nici un caz”, a adăugat Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun astăzi (luni - n.r.), PSD încearcă în continuare cu disperare să ţină în funcţiune în mod artificial majoritatea toxică de la Senat. Azi a mai fost o încercare în acest sens, din fericire, a eşuat. Este foarte bine aşa, românii ştiu de mult timp că nu pot aştepta nimic bun de la majoritatea de stânga, PSD a avut la dispoziţie 30 de ani să demonstreze că poate face ceva şi rezultatul s-a văzut. Pretextul pentru convocarea Biroului Permanent al Senatului de astăzi a fost total neserios. PSD a ales să jongleze mai departe cu discursul populist, îi priveşte, ştim toţi că sunt doar tertipuri de campanie electorală. Se prefac acum că se luptă pentru mărirea alocaţiilor copiilor dar asta este dovadă că au ajuns cu ipocrizia la cote maxime. Alocaţiile au fost deja mărite de guvernul PNL din septembrie. De altfel, ultimele 3 măriri de alocaţii au fost făcut de PNL, inclusiv ultima dublare a acestora. Mai departe, nu avem cum să îi lăsăm să arunce bugetul ţării în aer!”, a afirmat luni Alina Gorghiu, pentru News.ro.
Ea a mai spus că orice asociere cu PSD dăunează grav sănătăţii mediului politic din România.
„PNL refuză şi va refuza şi pe viitor să stea la masă cu majoritatea toxică a PSD, nu intrăm în jocul lor în nici un caz!  Am spus-o şi o repet: orice asociere cu PSD dăunează grav sănătăţii mediului politic din ţara noastră!”, a completat senatoarea PNL. 
Preşedintele Senatului Robert Cazanciuc a anunţat că a convocat din nou Biroul permanent al Senatului luni, la ora 13.00, pentru a fi respinsă cererea de reexaminare a şefului statului Klaus Iohannis privind respingerea OUG care prevede majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Social-democratul a făcut apel la colegii parlamentari de la PNL şi USR să nu mai chiulească şi să vină la serviciu pentru a putea fi respinsă această solicitare a Preşedintelui României, astfel încât alocaţiile pentru copii să poată fi dublate. 
Pe 13 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, pentru reexaminare, legea prin care este respinsă ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind creşterea etapizată a alocaţiei pentru copii.

„În faţa unei iminente intrări în vigoare a unui act normativ fără stabilirea unor surse de finanţare certe şi în contextul unor eforturi financiare neprevăzute ale statului român în combaterea răspândirii noului coronavirus, chiar persoanele vizate de măsurile de creştere a alocaţiilor s-ar putea afla în situaţia inevitabilă de a nu beneficia de realizarea drepturilor lor”, argumentează şeful statului.

Acesta precizează că „o cheltuială bugetară semnificativă pune în pericol nu doar buna funcţionare a întregului sistem de protecţie socială a copiilor, ci chiar capacitatea statului român şi a Guvernului de a-şi îndeplini rolul şi atribuţiile”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.