Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi fost vândut cu o sumă mult mai mică decât preţul pieţei, fiind suspiciuni de conflict de interese. Potrivit reprezentanţilor formaţiunii, Pavelescu ar fi refuzat să prezinte documente inclusiv celor de la AEP şi ar fi folosit contul personal pentru tranzacţii financiare în numele formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţi s-au întrebat de ce, de ani de zile, PNŢCD-ul nu performează, iar scuza penibilă a lui Aurelian Pavelescu, precum şi a celor care-l susţin, este că cineva din exterior doreşte distrugerea partidului. În realitate, însă, principalii vinovaţi de situaţia partidului sunt tocmai Pavelescu şi cei care-l susţin, oameni care nu au şi nu au avut niciun succes electoral. Nu doar atât, dar, pe lângă managementul defectuos al partidului, există încă multe găuri negre, nelămurite complet, legat de vânzarea-cumpărarea a cel puţin unui sediu al partidului pe bani de nimic, sediu care, pe piaţa liberă, valora peste 1 milion de euro”, au scris, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanţii PNŢCD.  

Aceştia se referă la sediul partidului din str. Georges Clemenceanu nr. 9, vândut în 2014, între membrii din conducerea PNŢCD, pentru ”banala” sumă de 420.000 euro.  

”Vânzarea respectivă a fost contestată de mulţi membri PNŢCD şi s-a scris în presă despre ea, motiv pentru care AEP a investigat-o în 2015”, au mai scris reprezentanţii formaţiunii.  

Aceştia detaliază c s-a descoperit în urma controlului AEP:  

”1. Preşedintele PNŢCD a refuzat să pună la dispoziţia AEP, pentru control, documentele tranzacţiei din 2014-2015. Asta se întâmplă constant de ani de zile, motiv pentru care, doar pentru acest motiv, AEP amendează PNŢCD cu zeci de mii de lei pe an. 

2. Cei care au înstrăinat imobilul au fost Aurelian Pavelescu, Nick Teodoreanu (decedat între timp), Mihai Gutanu şi Gheorghe Dinescu, cei doi din urmă mari susţinători ai primului, după cum se poate vedea şi de pe internet.  

3. Imobilul a fost înstrăinat către Dănilă Oana Alina, membră şi ea în conducerea PNŢCD (atunci şi azi) şi apropiată de Mihai Gutanu. Acesteia i s-a vândut proprietatea respectivă (terenul cu o suprafaţă de 550 mp iar clădirea, de două etaje, cu o suprafaţă de 968 mp) cu 420.000 de euro, ce trebuiau plătiţi astfel: 45.000 euro până la finele lui 2014, 27.000 euro până la finele lui 2015 şi 348.000 până la finele lui 2016. 

În 2015 imobilul a fost înstrăinat de Dănilă Oana Alina unei firme fantomă (cu acţiuni la purtător, spune presa, această fiind una dintre firmele pe care Ministerul Finanţelor le doreşte desfiinţate), firma care a dat imobilul în plata unui rechin imobiliar pentru un împrumut pe o sună mai mică decât valoarea imobilului, împrumut făcut pe un contract sub semnătură privată.  

4. Respectivii au vândut în 2014 acel imobil între ei în timp ce se află sub sechestru asigurător.  

5. Bunul nu a fost evaluat înainte de vânzare-cumpărare, pentru a i se află adevărată valoare. În acest sens, Aurelian Pavelescu dezinformează când spune că "sediul a fost vândut la o valoare cu 30% mai mare decât evaluările oficiale".  

6. Bunul nu putea fi vândut în 2014 pentru că în 2009 a intrat în patrimoniul PNŢCD în urma unei hotărâri definitive şi irevocabile de reconstituire a dreptului de proprietate, iar Legea 334/2006 interzicea să fie înstrăinat 10 ani.  

7. AEP constată că "nu se cunosc sumele încasate şi modul de încasare", AEP neputând identifica "dacă încasarea sumelor de bani provenite din vânzare s-a efectuat în numerar sau virament bancar". 

8. AEP susţine că a existat conflict de interese între vânzători şi cumpărător, lucru evident. 

9. Conform celor declarate la AEP de însuşi Aurelian Pavelescu, «contul partidului este pe numele preşedintelui Aurelian Pavelescu, cu toate că formaţiunea are un alt cont deschis prin care, de altfel, primeşte şi subvenţii de la bugetul de stat pentru funcţiile parlamentare deţinute în Parlamentul României»”, mai arată PNŢCD.  

”După ce vânzarea s-a făcut, banii nu se ştie unde s-au dus, contul partidului fiind pe numele lui Aurelian Pavelescu, după cum el însuşi declara la AEP. Toate aceste lucruri nu le spunem noi, ci o spun documentele oficiale de la AEP, aflate în ataşament”, mai arată formaţiunea.  

Reprezentanţii Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD susţine că ”a venit timpul să se facă lumina, iar PNŢCD-ul să fie eliberat de tâlhari”.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.