Noul preşedinte al PSD va fi ales într-un singur tur, la congresul de sâmbătă al partidului, a decis Comitetul Executiv. Viorica Dăncilă a spus că, aşa cum susţine alegerea primarilor şi a şefilor de CJ într-un tur, în mod similar a optat şi pentru alegerea preşedintelui PSD. Ea a anunţat că au fost validate candidaturile pentru cele trei funcţii care vor fi alese la congres şi că Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv.Preşedintele PSD Vrancea Marian Oprişan consideră că Viorica Dăncilă s-a eliberat de acordul pe care îl avea cu fostul preşedinte al partidului, Liviu Dragnea, care o teroriza. Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a declarat vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că pentru preşedinţia PSD trebuie votată persoana care va avea un proiect pentru partid. Ministrul de Interne, Carmen Dan a declarat, după şedinţă, că este important ca partidul să dea dovadă de ”unitate şi consecvenţă”. Ea a refuzat să facă declaraţii pe tema candidaturilor de la congres. Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că susţine candidatura premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al partidului, la fel şi delegaţii din Vrancea care vor participa la congres. Oprişan spune că nu vizează nicio funcţie în partid sau în Guvern, iar PSD ”trebuie să termine cu această stare de provizorat”. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că va susţine candidatura premierului Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al partidului. Paul Stănescu a declarat ncă va participa la congres, dar nu va vota pentru niciuna dintre funcţii. Stănescu a refuzat să-şi explice decizia, dar a spus că, în democraţie, un vot majoritar trebuie pus în aplicare. Preşedintele Consiliului Naţionalal PSD Mihai Fifor anunţă vineri, într-o postare pe Facebook, că ”PSD Arad s-a decis să meargă pe mâna premierului”, exprimând susţinerea filialei pentru candidatura Vioricăi Dancilă la funcţia de preşedinte al PSD. Comitetul Executiv al PSD s-a reunit vineri pentru a valida candidaturile pentru funcţiile de conducere - preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general - şi modificări ale statutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Oprişan: Dăncilă s-a eliberat de agreementul pe care îl avea cu fostul preşedinte al partidului, care după părerea mea o teroriza

Bădălău: Cred că trebuie să fie favorizat cel care va avea un un proiect pentru partid

“Cred că trebuie să fie favorizat cel care va avea un un proiect pentru partid. Cel care va avea un proiect pentru partid, acela trebuie votat şi din discursurile dânşilor cu siguranţă vom şti. Îşi vor prezenta proiectele. (…) Eu cred că avem colegi valoroşi. Oricare dintre dânşii merită pentru că sunt colegii mei şi îl voi vota pe cel care va avea un proiect în care voi crede”, a afirmat Bădălău, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Întrebat cum va vota organizaţia de la Giurgiu la congresul de sâmbătă, Bădălău a răspuns: “Să voteze în cine au încredere că va ridica partidul. Partidul e într-o poziţie destul de ciudată în acest moment, cu un scor slab la europarlamentare şi e clar că trebuie schimbate politicile manageriale al partidului şi atunci cel 

Carmen Dan: A fost o şedinţă în care absolut toată lumea şi-a spus punctul de vedere

”A fost o şedinţă în care absolut toată lumea şi-a spus punctul de vedere. Eu cred că este important ca acest partid să dea dovadă de unitate şi de consecvenţă”, a spus, vineri, Carmen Dan, la finalul şedinţei CEx a PSD.

Dan a refuzat să facă declaraţii pe tema candidaturilor de la congres sau să spună dacă consideră că Liviu Dragnea şi-ar fi dorit ca formaţiunea să fie condusă de Viorica Dăncilă.

CITEȘTE ȘI Fifor, mesaj de susţinere pentru Dăncilă la preşedinţia partidului: PSD Arad s-a decis să meargă pe mâna premierului

Paul Stănescu; Colegii mei de la Olt votează cum le dictează propria conştiinţă

”Asta e democraţia: un vot majoritar trebuie să îl ducem la capăt. Aşa cum ştiţi, mâine e congres, eu voi fi prezent, dar nu votez. Colegii mei de la Olt votează cum le dictează propria conştiinţă”, a declarat Paul Stăescu, înaintea şedinţei CEx de vineri.

Acesta a refuzat să-şi explice decizia, în ciuda întrebărilor repetate ale jurnaliştilor.

Marian Oprişan: PSD a funcţionat mult mai bine atunci când secretarul general şi preşedintele executiv au fost desemnaţi de către Comitetul Executiv la propunerea preşedintelui partidului.

”Eu şi organizaţia Vrancea o susţinem pe doamna Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD. Eu rămân la ideea mea şi nu fac niciun secret din acest lucru: PSD a funcţionat mult mai bine atunci când secretarul general şi preşedintele executiv au fost desemnaţi de către Comitetul Executiv la propunerea preşedintelui partidului. După părerea mea, şi funcţia de secretar general, şi cea de preşedinte executiv trebuie să fie nişte funcţii implicate, cu oameni implicaţi, cu oameni care să stea permanent la partid, oameni care să ţină legătura cu organizaţiile” a declarat, vineri, Marian Oprişan, înaintea şedinţei CEx. 

Acesta a explicat că congresul este suveran, iar orice modificare a Statului care să permită numirea preşedintelui executiv şi a secretarului general se va face acolo.

Oprişan afirmă că nu vizează nicio funcţie în partid, nici după congres, şi nici în Guvern, în eventualitatea unei remanieri.

”Eu cred că, în acest moment, este foarte important ca PSD se termine cu această stare de provizorat, pentru că ne aflăm într-o situaţie extraordinară şi la o staţie extraordinară trebuie răspuns cu măsuri extraordinare, după care să ne vedem de programul de guvernare şi ceea ce am propus cetăţenilor”, a mai spus Oprişan.

Marcel Ciolacu, despre candidaturi şi despre modificarea statutului

”La preşedinţia partidului o susţin pe doamna premier, eu personal, o să stau de vorbă şi cu delegaţia”, a declarat Ciolacu, înaintea CEx de vineri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că la funcţia de preşedinte executiv va vota colegul care-l va convinge cu programul politic.

”Nu am vorbit, să vedem cine ne va convinge cu programul politic”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă e normal să se propună cu o zi înainte de cogres schimbarea Statului, astfel încât secretarul general să fie numit de preşedinte, nu ales de congres, Ciolacu a spus: ”Mi se pare normal să fie propuneri, vom vedea ce vom hotărî”.

- Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat este programată de la ora 12.00, la sediul din Băneasa.

La acest CEx, organizat cu o zi înainte de Congresul PSD, ar urma să fie validate candidaturile la funcţiile de conducere.

Printre cei care şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu.

Pentru funcţia de secretar general şi-au anunţat candidatura Codrin Ştefănescu, care a deţinut funcţia până la condamnarea lui Liviu Dragnea, Gabriel Petrea, Marius Dunca, Mihai Fifor, Felix Stroe, Robert Cazanciuc, Cătălin Stochiţă şi Rodica Nassar.

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, el avându-i drept contracandidaţi pe Daniel Florea, Eugen Teodorovici şi Sorin Bota.

Totodată, la CEx ar urma să fie validate modificările aduse statutului PSD.

Congresul PSD va avea loc sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.