Secretarul general ajunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat pentru News.ro că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este un profesionist desăvârşit, iar prin adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date în baza protocoalelor cu SRI sau a interceptărilor ilegale, acesta “încearcă din răsputeri să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor”. De asemenea, Ştefănescu a spus că majoritatea PSD-ALDE îl va susţine în acest demers pe ministrul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Tudorel Toader este un profesionist desăvârşit, un om cu foarte multă experienţă după zece ani de CCR şi după funcţiile pe care le-a ocupat. Este tobă de carte şi Tudorel Toader mai ştie un lucru foarte important - că trebuie readusă încrederea în justiţia din România, după aproape 12 ani de abuzuri şi de lucruri care s-au petrecut, unele absolut ticăloase. În acelaşi timp, Tudorel Toader sunt convins că încearcă din răsputeri să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi că va lua decizii întotdeauna în sensul acesta. Coaliţia PSD-ALDE îl susţine pe domnul Tudorel Toader”, a spus Codrin Ştefănescu pentru News.ro.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată "într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile", iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că "justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia".
 
"Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar dacă interceptarea nu e legală, dacă-i protocol. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului şi Guvernului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă. O Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive.  Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă", a declarat Tudorel Toader.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.