PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei decizii, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida, au precizat surse politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Reacţie ironică a lui Nicuşor Dan după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei, în favoarea unor candidaturi separate
CITEȘTE ȘI Cristian Popescu Piedone: Mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan
CITEȘTE ȘI Eugen Tomac: Planul gândit de Iohannis şi PSDPNL de a intra în cursa electorală fără o opoziţie unită a eşuat. Declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângea în Bucureşti înainte măcar să fi început campania
Ludovic Orban: Se vede totuşi şi o veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei
CITEȘTE ȘI Ludovic Orban: Se vede totuşi şi o veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei

 

”Coaliţia a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL”, argumentul fiind că astfel sunt ”maximizate” electoratele celor două partide. au declarat pentru News.ro surse din coaliţie.
Odată cu hotărârea de a candida separat, PSD şi PNL au stabilit şi câteva reguli pentru campania electorală.
Prin urmare, cei doi candidaţi nu se vor ataca în campanie, ci vor avea ”o campanie constructivă, centrată pe  soluţii pentru Bucureşti”, au mai relatat sursele citate.
Candidaturile la primăriile de sector rămân comune, la fel şi listele pentru consilii locale.
”Este o situaţie similară cu deciziile luate pentru Bacău si Braşov”, au argumentat reprezentanţii celor două partide.
Coaliţia PSD-PNL s-a reunit,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Luni, medicul ar fi trebuit să îşi depună oficial candidatura.
La începerea discuţiilor, liberalii luau în calcul să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care Cîrstoiu nu mai candida, în timp ce PSD insista asupra ideii ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.
La rândul său, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat încă de vineri, în conferinţa de presă în care a răspunsul acuzaţiilor de incompatibilitate, că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în 20 martie. Cel mai recent sondaj îl plasa pe poziţia a treia, după Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.