Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, afirmă că a căutat în DEX termenul "şobolăneală" folosit de vicepremierul Sorin Grindeanu la adresa sa. "Dicţionarul Explicativ al Limbii Române ne spune că acest termen folosit de «matematicianul» Grindeanu este la fel de real precum cartea «Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsura complexă». Adică este pur imaginar", susţine Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am terminat de curând treaba pentru ziua de astăzi şi am plecat de la primărie către casă după o zi plină de întâlniri şi proiecte noi (pregătim un proiect premieră privind dezvoltarea durabilă în România - voi detalia curând). În drumul meu m-am tot gândit de ce a ales ministrul Grindeanu termenul «şobolăneală» pentru a mă ataca într-o conferinţă de presă - fiindcă i-am cerut să doneze cartea lui unor matematicieni", a scris Clotilde Armand pe Facebook, luni seară.

Ea a adăugat însă că nu a găsit în DEX acest termen.

"Şi pentru că n-am găsit nici o explicaţie, m-am uitat în DEX să pricep şi mai bine «şobolăneala» d-lui ministru. Şi ce credeţi? Dicţionarul Explicativ al Limbii Române ne spune că acest termen folosit de «matematicianul» Grindeanu este la fel de real precum cartea «Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsura complexă». Adică este pur imaginar", a susţinut Armand.

Sâmbătă, Clotilde Armand a postat, pe Facebook, o înregistrare video în care soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu, exprimă dubii cu privire la lucrarea de matematică pe care ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susţine că a scris-o împreună cu tatăl său şi pe care a trecut-o în Curriculum Vitae.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a replicat, afirmând că a răspuns încă de acum 4 ani acestor acuzaţii şi o sfătuieşte pe Armand "să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze şi să treacă la muncă". "Clotilde, vreţi să deschidem o acoladă şi să vorbim despre Aegis sau ne rezumăm la şobolanii, gunoiul şi mizeria din sectorul 1?!", a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.

Ulterior, Grindeanu a afirmat că "povestea cu cartea" este doar "încă o şobolăneală a doamnei Clotilde Armand".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.