Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, luni, că multe dintre localurile din Parcul Herăstrău nici nu au autorizaţii de funcţionare pentru activităţi de alimentaţie publică, topul contravenţiilor fiind condus de Clubul Nuba. Armand anunţă că activitatea a opt localuri a fost suspendată până la obţinerea documentelor necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O parte dintre patronii barurilor şi restaurantelor din parcul Herăstrău nu au înţeles că trebuie să respecte legea şi că a trecut vremea în care ignorau prevederile legale, normele sanitare şi cele ale bunului-simţ. Ştiţi care este culmea? Sunt cluburi care nu au nici măcar autorizaţii de funcţionare pentru activităţi de alimentaţie publică”, a scris luni pe Facebook, Clotilde Armand.  

Primarul din Sectorul 1 anunţă că ”topul contravenţiilor date de Poliţia Locală este condus de Nuba (ISN Entertainment), firmă în care unul dintre patroni este fiul primarului din Cornu, apropiat de fostul deputat Sebastian Ghiţă”.  

”În acest an, am suspendat de două ori activitatea comercială a acestui club, în aprilie şi în noiembrie, pentru funcţionare fără a deţine autorizaţie emisă de Sectorul 1 şi pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Clubul a fost amendat repetat pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară, pentru fumat în spaţii închise şi pentru difuzarea muzicii la intensitate ridicată”, a mai afirmat Armand.  

Primarul precizează, însă, că situaţia nu este singulară.  

”Anul acesta, am decis suspendarea activităţii, până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare, pentru un număr total de opt baruri şi restaurante din parcul Herăstrău. Societăţile care deţin aceste cluburi au depus dosare la Primăria Sectorului 1, pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, însă nu au îndeplinit condiţiile emiterii acestora aşa cum sunt prevăzute în regulamentul aprobat de Consiliul Local”, a mai declarat Armand.  

Primarul a precizat că regulile pentru combaterea pandemiei, în general, sunt respectate.  

”Trebuie să vă mai spun că în timpul controalelor în Herăstrău, poliţiştii locali au constatat că majoritatea unităţilor de alimentaţie publică respectau măsurile de siguranţă sanitară dispuse de autorităţi, dar la unele dintre acestea, s-au descoperit şi nereguli: gradul maxim de ocupare, stabilit de normele de combatere a COVID-19, era cu mult depăşit, iar fumatul în corturile acoperite, de tip igloo, devenise o practică. Am dat dispoziţii Poliţiei Locale să intensifice controalele în această perioadă, pentru a ne asigura că toţi patronii cluburilor din acest parc au înţeles că în Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege”, a mai scris primarul din Sectorul 1.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.