Şeful Comisiei SRI Claudiu Manda a declarat miercuri, după audierea fostului şef al ANI Horia Georgescu, că acesta a prezentat o listă de persoane din zona politică - PSD, PNL, PDL - şi a insituţiilor de forţă şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ne-a relatat despre o zi onomastică a domniei sale la care au participat persoane din conducerea SRI şi persoane politice. Ne-a relatat despre zile de naştere ale şefului SRI la vremea respectivă şi ale prim-adjunctului la vremea respectivă care se ţineau la sediul de la K2 şi la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituţiilor de forţă şi a enumerat cred toate instituţiile de forţă  - nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte persoae politice de la PSD, de la PDL, PNL şi tot ce înseamnă zona de forţă din Ministerul Justiţiei şi instituţiile de forţă ale statului", a declarat Claudiu Manda.
 
Întrebat dacă a participat şi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi la aceste întâlniri, Manda a evitat să răspundă.
 
"Dacă aş confirma sau infirma vreunul dintre nume, ar trebui să fac la fel cu toate numele. S-a vorbit de instituţii de forţă, de informaţii, conducerea acestor instituţii, inclusiv MJ, zona de parchete, zona de instanţe, nu pot da nume. Avem lista, urmează să verificăm, vom trimite întrebare la SRI dacă au cunoştinţă de aceste zile, dacă  s-au ţinut, dacă ştiu care sunt persoanele", a explicat el.
 
De asemenea, el a relatat că Horia Georgescu a spus comisiei că în 2011 s-a semnat un protocol între ANI şi SRI, subliniind însă că printre cele 65 de protocoale primite de la SRI nu se află niciunul cu ANI, motiv pentru care îl va solicita de la Agenţia Naţională de Integritate.
 
"Urmează să solicităm celor de la ANI dacă au – Georgescu a indicat că acest protocol se află în arhiva ANI, la biroul de documente secrete – solicităm acest protocol de la ANII şi îl solicităm şi  din arhiva SRI", a spus Manda.

În martie, Dan Andronic a vorbit despre mai multe întâlniri şi petreceri la care ar fi participat George Maior, Liviu Dragnea. Sebastian Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi, procurori, judecători şi la care erau luate decizii importante, nominlizându-l şi pe Horia Georgescu. Atunci, comentând aceste informaţii, Georgescu a scris pe contul său de Facebook: "Am participat la unele evenimente private de tipul celor menţionate, fiind invitat. Nu doresc sa comentez alte detalii referitoare la participanţi".

El a fost prezent la comisia SRI în cadrul seriei de audieri declanşate ca urmare a afirmaţiilor fostului angajat SRI Daniel Dragomir privind relaţiile şefilor serviciului cu politicieni şi influenţarea unor decizii în justiţie.

 
 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.