Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul transmis de Ziua Copilului, că, în calitate de tată, bunic şi prim-ministru, ştie cât de important este pentru copii să se simtă protejaţi şi să fie încurajaţi să evolueze, subliniind că fără şcoală, evoluţia nu ar fi posibilă, dezvoltarea copiilor nu ar avea perspectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, de Ziua Copilului, le doresc tuturor copiilor noştri să aibă parte de sănătate, bucurii şi să crească mari, într-o lume mai bună. Noi, ca adulţi, avem datoria faţă de cei pe care i-am adus pe această lume, să ne îngrijim pentru ca lor să le oferim tot ce avem mai bun. Ca tată, ca bunic, dar şi ca prim-ministru, ştiu cât de important este pentru copii să se simtă protejaţi şi să fie încurajaţi să evolueze. Educaţia nu este doar un drept constituţional, ci singura cale prin care copiii noştri vor deveni ca adulţi oameni împliniţi, într-o societate care recunoaşte sensul învăţării. Fără şcoală, evoluţia nu ar fi posibilă, fără şcoală, dezvoltarea copiilor nu ar avea perspectivă. Împreună, autorităţi, părinţi, dascăli suntem datori, mai ales astăzi, de ziua lor, a copiilor, să le recunoaştem public dreptul la educaţie, dreptul de a merge la şcoală”, afirmă premierul.
El subliniază că a regăsit, în aceste săptămâni de dezbateri, de dialog, dorinţa tuturor de a recunoaşte rolul esenţial al şcolii în viitorul copiilor noştri.
Ciucă se referă şi la OUG privind salariile din educaţie, adoptată joi de Guvern, afirmând că aceasta corectează nedreptăţile cu care s-au confruntat profesorii.
”Ordonanţa de urgenţă de azi schimbă radical abordarea salarizării în educaţie, pentru că societatea trebuie să recunoască rolul cuvenit dascălilor. Majorările pe care le adoptăm azi beneficiază de garanţiile coaliţiei de guvernare privind prioritizarea învăţământului, pentru a oferi României un viitor prin educaţie. Întregul personal din învăţământ, toţi cei peste 330.000 de oameni care, zilnic, au grijă de educaţia copiilor noştri, vor beneficia, de azi, de creşterile salariale. Este un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialogul nostru cu reprezentanţii sistemului de educaţie. România nu îşi poate permite să mai ţină dascălii şi elevii departe de şcoli”, declară Nicolae Ciucă.
El îşi exprimă speranţa unui viitor în care copiii să reuşească în viaţă mergând la şcoală, învăţând, descoperindu-şi menirea, valorificându-şi talentele, legând prietenii şi recunoscând, astfel, ei înşişi, valoarea educaţiei.
”La mulţi ani, copiilor! Sănătate şi responsabilitate tuturor celor care suntem datori să avem grija lor!”, afirmă şeful Executivului în finalul mesajului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.