Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat marţi la reuniunea ministerială organizată în baza „Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi””, că România, cu moştenirea sa bogată de inovaţie energetică şi inventivitate, şi-a demonstrat în mod constant dedicarea pentru adoptarea de practici durabile. Astăzi, ne reafirmăm angajamentul de a ne îmbunătăţi capacitatea de energie regenerabilă şi de a îmbrăţişa puterea transformatoare a unui viitor cu energie verde, a mai spus liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, ne aflăm în pragul unui moment istoric în căutarea unui viitor durabil. Cu mare mândrie mă adresez tuturor azi, când ne-am adunat aici pentru a promova implementarea Acordului privind parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria, pe care am avut onoarea să-l semnez în numele României în decembrie, alături de Preşedintele Ilham Aliyev, Prim-ministrul Irakli Garibashvili şi Prim-ministrul Viktor Orban, în prezenţa Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi a Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis”, a afirmat Nicolae Ciucă în discurs. 

Preşedintele Senatului a arătat că ”într-o eră marcată de provocările stringente ale securităţii energetice, schimbărilor climatice şi cererii tot mai mari de soluţii de energie regenerabilă, cele patru ţări ale noastre, susţinute de Uniunea Europeană, s-au reunit în unitate şi hotărâre pentru a trasa un drum către o regiune mai verde şi mai durabilă”.

”Semnarea acestui acord semnifică un angajament ferm pentru promovarea cooperării, valorificarea inovaţiei şi încurajarea utilizării responsabile a surselor de energie verde. Astăzi, în calitate de reprezentant al României, sunt profund inspirat de viziunea comună care leagă naţiunile noastre într-o misiune de colaborare. Acest acord reflectă recunoaşterea faptului că nicio naţiune nu poate aborda criza climatică globală în mod izolat. Prin alianţa noastră, simbolizăm puterea solidarităţii şi a cooperării care ne va propulsa către un obiectiv comun, acela de a atinge securitatea energetică şi sustenabilitatea pentru generaţiile viitoare. Pe măsură ce pornim pe această cale, suntem foarte conştienţi de importanţa dezvoltării şi transmiterii energiei verzi în promovarea creşterii noastre socio-economice şi în asigurarea bunăstării cetăţenilor noştri. Energia verde nu este doar un cuvânt la moda; reprezintă o poartă de acces către deblocarea potenţialului nelimitat, inovaţiei şi prosperităţii, protejând în acelaşi timp mediul”, a subliniat liderul PNL. 

Nicolae Ciucă a menţionat că acest parteneriat ”este o dovadă a hotărârii noastre colective de a depăşi graniţele naţionale şi de a împărtăşi expertiză, tehnologie şi resurse în domeniul energiei regenerabile”.

”Împreună, vom promova un mediu propice pentru cercetare şi dezvoltare, vom încuraja investiţiile în proiecte de energie curată şi vom consolida interconexiunile energetice regionale. România, cu moştenirea sa bogată de inovaţie energetică şi inventivitate, şi-a demonstrat în mod constant dedicarea pentru adoptarea de practici durabile. Suntem mândri de realizările noastre, dar rămânem modeşti în faţa provocărilor care ne aşteaptă. Astăzi, ne reafirmăm angajamentul de a ne îmbunătăţi capacitatea de energie regenerabilă şi de a îmbrăţişa puterea transformatoare a unui viitor cu energie verde. Stimaţilor noştri parteneri, Azerbaidjan, Georgia şi Ungaria, le transmitem recunoştinţa pentru sprijinul şi entuziasmul dumneavoastră neclintit în această viziune comună. Împreună, pornim într-o călătorie care va transcende graniţele şi va crea o moştenire în administrarea mediului care va inspira generaţiile viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă a mai afirmat că, pe măsură ce sărbătorim această ocazie importantă, să ne amintim că munca noastră nu se limitează la semnarea unui acord şi crearea unui Joint Venture, ci se extinde la implementarea de acţiuni îndrăzneţe şi tangibile pentru a realiza interconectarea fizică.

”Să ne asigurăm că stabilim ţinte ambiţioase, întreprindem proiecte transformatoare şi creăm un ecosistem care hrăneşte inovaţia ecologică. Să mergem înainte cu curaj, ambiţie şi unitate pe măsură ce ne angajăm în această călătorie către o energie mai curată, mai sigură, mai fiabilă şi mai ieftină. Vă mulţumim încă o dată pentru că faceţi parte din această călătorie remarcabilă. Să fim mândri de realizările noastre de până acum şi să ne reafirmăm dedicarea de a transforma viziunea noastră colectivă într-o realitate tangibilă”, a completat Ciucă. 

El a mai afirmat că dacă la început nu erau foarte siguri că acest proiect va merge mai departe, astăzi sunt încântaţi să recunoască faptul că, având implicarea liderilor cei mai înalţi şi având consensul lor pentru a dezvolta acest proiect, nu pot spune decât că este un impuls foarte durabil şi foarte încurajator.

”Ar trebui să fie folosit de noi toţi în dezvoltarea energiei noastre regenerabile, a proiectelor noastre de energie verde şi pentru a face tot posibilul pentru a ne dezvolta economiile şi a asigura prosperitatea cetăţenilor noştri. Încă o dată, vă mulţumesc pentru munca depusă până acum şi vă asigur că voi susţine în continuare orice este necesar, voi face tot posibilul să dau o mână de ajutor şi să continui să catalizam acest proiect. Pentru că este foarte important nu doar pentru ţările noastre, ci mai ales pentru regiune şi întreaga Uniune Europeană. Vă rugăm să nu uitaţi că am avut aprobarea şi sprijinul Uniunii Europene, dar şi a întregii preşedinţii a Uniunii Europene atunci când am semnat acest angajament, în decembrie anul trecut”, a spus Nicolae Ciucă în discurs. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.