Premierul Nicolae Ciucă a precizat, în prima şedinţă de Guvern de când a fost numit în funcţie joi, că este important că partidele politice au înţeles că mai presus de orice este cetăţeanul român şi interesul ţării. El a adăugat a adăugat că Executivul poate transmite mesajul prin care să condamne orice fel de violenţă împotriva femeilor, în contextul marcării joi Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi femeilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost o zi lungă în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi iată că astă seară are loc prima şedinţă a Guvernului României, după o perioadă de criză politică şi doresc să mulţumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulţumesc partidelor politice care au înţeles că mai presus de orice este cetăţeanul român şi interesul ţării, iar noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi care are un singur punct. Este vorba de un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a afirmat Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a avut un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi femeilor.

„Înainte de a intra în dezbaterea acestui punct de pe ordinea de zi doresc să menţionez că astăzi e Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi consider că Guvernul României poate să transmit un mesaj prin care condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor”, a conchis premierul.

Cabinetul Ciucă a primit joi votul de încredere în Parlament, iar la ora 15.00 a fost ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.