Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi la Oradea, întrebat despre faptul că Banca Mondială precizează că modificările privind legea pensiilor speciale sunt consistente, însă nu ajung la tăierile pe care România şi le asumase, că studiul respectiv este în analiză la Ministerul Muncii, iar când instituţia va prezenta concluziile, atunci va fi luată o decizie în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Studiul este în analiză la Ministerul Muncii şi am convenit în coaliţie ca, în momentul în care se va finaliza, vom avea concluziile de la Ministerul Muncii să poată să fie prezentate şi să luăm o decizie în coaliţie”, a afirmat Nicolae Ciucă, chestionat despre faptul că reprezentanţii Băncii Mondiale au precizat că nu vor fi reduceri substanţiale, prin felul în care arată acum legea privind pensiile speciale şi despre faptul că tăierea unor sporuri la pensiile militare ar aduce reduceri de doar 2%.

Nicolae Ciucă a declarat, luni, despre reforma pensiilor speciale, că este o chestiune de responsabilitate pe care şi-o asumă cu toţii, iar varianta asumării răspunderii este, din punctul lui de vedere, ultima.

Referitor la subiect, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat, miercuri, că obiectivul său este legea pensiilor speciale şi că a discutat cu ministrul Muncii Marius Budăi să vină de la Bruxelles cu ultimele lămuriri privind această lege. El a explicat că îşi doreşte ca această lege să treacă prin Parlament, dar că, dacă nu se va întâmpla acest lucru, Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Pe 29 martie, Senatul a dezbătut şi adoptat  proiectul de reformă a pensiilor speciale. Printre modificări se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit de 15% şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei. Camera Deputaţilor este for decizional pe iniţiativa legislativă.

Banca Mondială a transmis că modificările făcute pe lege sunt consistente, dar încă nu ajung la tăierile pe care ţara noastră şi le asumase.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.