Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut luni, la Summit-ul Autorităţilor Publice Locale din România, un apel către toţi liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei ţări. România are acum nevoie de o conducere politică vizionară, de oameni de stat care să nu ia decizii pripite şi care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscal economică şi politică a ţării, a arătat Ciucă. El a precizat că decizia politică de a constitui o mare coaliţie legislativă şi guvernamentală între cel mai mare partid de centru dreapta şi cel mai mare partid de centru stânga din România este expresia maturităţii politice este rezultatul acestei nevoi de a asigura dezvoltarea accelerată a României în contextual regional şi internaţional prin care trecem. Coaliţiile şi alianţele politice nu se fac de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni ele se fac întotdeauna de nevoie şi siliţi de împrejurări, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Timpul nu mai are răbdare cu noi iar România într-adevăr parcurge un moment istoric, deopotrivă special şi paradoxal. Pe de o parte la nivel regional şi global se dezvoltă un context de securitate caracterizat prin impredictibilitate şi prin diversificarea conflictelor militare. Războiul din Ucraina şi conflictul militar din Gaza sunt evenimente de tip game changer, ele schimbă ordinea lucrurilor şi influenţează substanţial modul de relaţionare la nivel regional şi chiar global. Pe de altă parte poziţia geografică pe care o avem şi poziţia de politică externă pe care am asumat-o, România este un partener stabil şi solid al Alianţei Nord Atlantice şi al Uniunii Europene aici în sud-estul Europei. Suntem un pol de stabilitate democratică şi economică în regiune şi trebuie să devenim în următorii 10 ani un pol de dezvoltare regional”, a spus Ciucă în discurs.

Preşedintele Senatului a arătat că, în acest context fluid pe care îl traversăm, s-a deschis pentru România o fereastră de oportunitate pentru a se dezvolta rapid şi pentru a genera mari proiecte de investiţii, atât la nivel naţional cât mai ales la nivel local.

”Ca atare trebuie să înţelegem că şansa noastră este acum şi că timpul trece foarte repede. Suntem datori românilor politică matură şi cu o guvernare care este producă stabilitate politică, economică, socială şi un înalt nivel de Securitate. Fără această maturitate politică nu vom putea accesa tot acest parcurs de dezvoltare a ţării”, a spus liderul PNL în discurs.

Ciucă a arătat că ”decizia politică de a constitui o mare coaliţie legislativă şi guvernamentală între cel mai mare partid de centru dreapta şi cel mai mare partid de centru stânga din România este expresia maturităţii politice este rezultatul acestei nevoi de a asigura dezvoltarea accelerată a României în contextual regional şi internaţional prin care trecem”.

”Coaliţiile şi alianţele politice nu se fac de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni ele se fac întotdeauna de nevoie şi siliţi de împrejurări. Ca atare, trebuie să dăm dovadă de seriozitate onestitate şi profesionalism în deciziile pe care le luăm, pentru viitorul tuturor românilor. Fac aşadar un apel către toţi liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei ţări şi al nostru, al tuturor. Mai mult ca niciodată România are acum nevoie de o conducere politică vizionară, de oameni de stat care să nu ia decizii pripite şi care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscal economică şi politică a ţării

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.