Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a transmis, vineri, că miniştrii PNL care au avut de realizat ţinte şi jaloane necesare pentru Cererea II de plată din PNRR ”şi-au îndeplinit cu succes misiunea”. ”Guvernul pe care l-am condus a reuşit să depună cererea printre primele din Europa”, a transmis Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 2,7 miliarde euro au fost viraţi, astăzi, României de către Comisia Europeană, conform cererii II de plată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceşti bani se alătură fondurilor de prefinanţare şi primei tranşe din PNRR, ceea ce duce valoarea cumulată a fondurilor intrate în ţară prin acest instrument la aproape 10 miliarde euro”, a scris, vineri, pe Facebook, liderul PNL.

Nicolae Ciucă apreciază că ”miniştrii PNL care au avut de realizat ţintele şi jaloanele necesare şi-au îndeplinit cu succes misiunea”.

”PNRR contractat de România este unul complex, iar numai pentru această cerere de plată au fost depuse, în total, peste 3000 de documente. Cu toate acestea, guvernul pe care l-am condus a reuşit să depună cererea printre primele din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut”, a mai transmis liderul liberal.

Potrivit acestuia, ”banii din PNRR, fondurile europene de coeziune şi noua sursă financiară din programul REPowerEU vor impulsiona modernizarea ţării şi ne vor proteja de şocurile economice externe”.

”Cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea în stabilitatea bugetului, urmând să aibă un efect multiplicator, care va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii fiecăruia. PNL rămâne angajat, pe toate palierele administraţiei publice, pentru atragerea banilor europeni necesari dezvoltării sustenabile a economiei. Rămâne, de asemenea, fidel creării unui mediu de afaceri prietenos cu investiţiile şi generator de noi locuri de muncă”, a mai transmis preşedintele Senatului.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă, vineri, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, respectiv peste 2,7 miliarde de euro. Comisie Europeană a precizat că plata a fost posibilă datorită îndeplinirii de către România a 49 de jaloane şi de ţinte. România a primit deja o plată totală de prefinanţare în valoare de 3,7 miliarde EUR în decembrie 2021 şi în ianuarie 2022, precum şi un cuantum de 2,6 miliarde EUR în octombrie 2022, în urma îndeplinirii celor 21 de jaloane şi de ţinte incluse în prima cerere de plată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.