Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Parlament, înainte de şedinţa coaliţiei, despre introducerea taxei de solidaritate pentru marile companii, că aşa cum şi-au asumat în programul de guvernare, anul acesta nu vor introduce noi taxe, asta în contextul în care discuţia este ca taxa să fie introdusă din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a fost întrebat despre taxa de solidaritate, pe care cei de la UDMR şi PSD vor să o introducă. ”Exact ce am am asumat în programul de guvernare, anul acesta nu vom introduce noi taxe”, a spus Ciucă, precizând că programul de guvernare va fi aplicat aşa cum a fost aprobat în Parlament. 

Despre buget, premierul a spus că luni va fi o primă formă a proiectului, iar aprobarea în Parlament a rămas pentru data de 23 decembrie. 

Nicolae Ciucă a mai spus că subiectul prefecţilor se discută în acest moment în coaliţie. 

”Trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie ( a fondurilor europene, nr). Nu  este vorba doar de PNRR, ci şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune”, a afirmat Ciucă. 

Întrebat dacă există riscul ca banii din PNRR să fie gestionaţi de baronii locali, prim-ministrul a spus: ”Nu guvernăm ţara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o anumită regiune sau un anumit judeţ. Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărui judeţ şi a fiecărei regiuni”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.