Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, că nu va promite profesorilor nicodată ceva ce nu se poate realiza. Premierul şi-a arătat disponibilitatea la dialog, dar a făcut apel la cei implicaţi să înţeleagă contextul în care ne aflăm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, la Cluj-Napoca, despre procedurile privind rotativa, care s-ar putea amâna având în vedere greva profesorilor şi a afirmat: ”Depinde de noi toţi şi depinde de a înţelege situaţia şi contextul în care ne aflăm. Încă de la începutul acestei acţiuni de protest a sindicatelor din Educaţie am căutat să demonstrăm că înţelegem şi că, într-adevăr, profesorii din România (...) merită recunoştinţa noastră şi să fie situaţi pe grila de salarizare acolo unde noi ne-am asumat (...) că trebuie să fie”.

Premierul a afirmat că a avut un dialog deschis cu sindicatele.

”Am rugat şi îi rog în continuare, fac apel să înţeleagă să nu ne împingă să facem aceleaşi greşeli care s-au făcut în aceşti 30 de ani”, a mai afirmat premierul, care a discutat despre devansarea procedurilor pentru elaborarea legii salarizării.

”În acest moment, îi rog încă odată, sincer şi onest (...) nu pot să le promit acum şi nu voi promite niciodată ceea ce nu se poate realiza. Nu voi face niciodată ceva ce cred că este greşit”, a mai afirmat premierul, precizând că într-o lună şi jumătate situaţia ar putea fi realizată.

Premmierul a precizat că se va întâlni, la Cluj, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie.

Întrebat încă odată despre rotativă, premierul a precizat: ”Ajung la Bucureşti, discut cu colegii din coaliţie şi luăm o decizie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie.

”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.