Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat că cei care “bântuie prin anumite poziţionări” vor realiza că adevăratul liberalism este la PNL deoarece are sintagma “naţional” în titlu. Fostul lider al liberalilor, Valeriu Stoica, a declarat că nu toţi liberalii rătăcitori se vor întoarce acasă, iar unii se vor rătăci definitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă a fost prezent la conferinţa de relansare a Institutului de Studii Populare. El s-a referit şi la faptul că liberalii care acum au alte abordări sau poziţionări vor reveni în PNL. 
“Mi-a venit în minte o pildă din Biblie, pilda fiului risipitor, care după ce a bântuit prin lume, la un moment dat s-a întors tot acasă. Cam tot aşa este şi cu cei care astăzi bântuie prin anumite abordări şi poziţionări, dar în final vor realiza că adevăratul liberalism este la Partidul Naţional Liberal. Şi ştiţi de ce? Pentru că faţă de ei mai are şi ceva în plus, care nu se regăseşte la niciun alt partid. Are sintagma naţional. Naţional eu am înţeles patriotism. (…) Sunt convins că la un moment dat, de aceea am zis că uşile sunt deschise, cei care rătăcesc prin lume  odată şi odată tot vor vedea unde este cu adevărat liberalismul”, a afirmat Nicolae Ciucă.
El a precizat de ce au nevoie cei rătăciţi. 
“Este o chestiune simplă pentru cei rătăciţi, au nevoie de două chestiuni, o busolă şi un azimut”, a adăugat preşedintele PNL.
De asemenea, fostul lider al liberalilor, Valeriu Stoica, prezent la eveniment, a declarat că nu crede că toţi liberalii se vor întoarce acasă. 
“Nu aş vrea să spun că unii liberali sunt rătăcitori şi vor veni toţi acasă. Unii cred că se vor rătăci definitiv. Dar cei mai mulţi dintre ei au şansa să vină acasă şi întotdeauna PNL i-a primit cu braţele deschise pe cei care au venit acasă în mod sincer şi gata să ajute la construcţie”, a afirmat Valeriu Stoica.
El a explicat şi cum se poate produce această revenire. 
“Când rătăcitorii vor veni acasă, sunt două variante: fuziune sau alianţă. Totdeauna am fost adeptul fuziunii. Cei care vor să vină acasă, ori să intre direct în partid, pe cont propriu, ori, dacă au o formaţiune politică, să fuzioneze cu PNL. Care ar fi aceste formaţiuni? Înţeleg că ALDE deja s-a integrat în PNL, nu văd de ce nu ar putea-o face şi partidul Mişcarea Populară, dacă doresc să facă lucrul ăsta. Mi se pare că rătăcirea Forţei Dreptei este aşa de mare că nu ştiu dacă vor găsi drumul vreodată către casă”, a mai declarat Valeriu Stoica.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.