Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de guvern este hotărârea de guvern prin care se aprobă lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate. El a arătat că este un obiectiv pe care l-au asumat prin PNRR iar Ministerul Sănătăţii a reuşit ca, în final, să analizeze şi să întocmească lista acestor spitale. Premierul a mai spus că discutăm de aproximativ 2,1 miliarde euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Azi avem, în fine, hotărârea de guvern prin care aprobăm lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate. E un obiectiv pe care l-am asumat prin PNRR. Ministerul Sănătăţii a reuşit ca, în final, să analizeze şi să poată să întocmească această listă”, a spus premierul.
 
Nicolae Ciucă a precizat că ”discutăm de aproximativ 2,1 miliarde euro, finanţare care va aduce alt aspect pe tot ceea ce poate să însemne modul în care se vor derula serviciile de sănătate în ţara noastră”. 
 
Secretarul de stat MS, Adriana Pistol a spus că ”este vorba de 27 de obiective de investiţii, care înseamnă clădiri noi, reabilitări de clădiri, secţii şi pavilioane aparţinând unor unităţi din 17 judeţe, inclusiv Bucureşti”.
 
”Investiţia are în vedere, pe lângă infrastructura fizică, şi dotarea cu echipamente medicală şi digitalizare, respectiv chiar prin realizarea unui flux informaţional pentru 6.000 de paturi, iar echipamentele vor deservi 6540 de paturi. Procesul de selecţie a urmat criteriile adoptate anul trecut. Au fost selectate întâi spitalele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, după care au fost ierarhizate în ordine desce+rescătoare punctajului. Avem un termen de realizare a acestui proiect, care înseamnă  iunie 2026. Este o realizare pe care sperăm să o vedem pusă în practică”, a precizat Pistol. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.