Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că a avut o discuţie cu un reprezentant al unei ţări cu care România are parteneriat strategic, care i-ar fi spus că există îngrijorări privind independenţa justiţiei şi că ar urma să fie impuse sancţiuni, precum refuzarea vizelor sau interdicţii de a participa la întâlniri cu omologi din alte state, pentru şapte politicieni PSD-ALDE. "Daddy deschide lista", afirmă senatorul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook şi intitulat "Daddy deschide lista", senatorul liberal Florin Cîţu spune că lucrurile sunt pe cale să intre într-o zonă periculoasă, dar nu este clar dacă şi pentru România sau doar pentru o parte dintre români.

"Am participat la o discuţie unde, printre alţii, erau prezenţi şi reprezentaţii a două ţări cu care România are parteneriate strategice. Unul dintre ei m-a luat deoparte şi m-a întrebat ce naiba se întâmplă cu România. Era îngrijorat. Printre altele, mi-a spus foarte clar că independenţa justiţiei este vitală în ţara lui şi în restul ţărilor membre NATO. Partenerii noştri caută cel mai eficient mod de a da un semnal clar României că nu sunt de acord cu ce se întâmplă. Evident vorbea despre atacurile politicienilor la justiţie pentru a-şi rezolva problemele personale. Puţin contrariat am întrebat: <ok, şi ce se poate întâmpla?> Atunci mi-a prezentat un scenariu. În opinia lor, experienţa acumulată până acum, măsurile luate împotriva unor ţări care nu respectă democraţia nu s-au dovedit eficiente când au fost aplicate doar statelor (sancţiuni economice, embargou, etc ). A devenit şi mai precis când mi-a explicat că sancţiunile luate împotriva unor lideri politici sunt mult mai eficiente. Mi-a dat exemplu Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Iran. Pe înţelesul tuturor, partenerii noştri strategici pot lua măsuri împotrivă unor oameni politici care generează instabilitate în zonă. Măsurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare până la interdicţia politicienilor de a participa la întâlniri cu omologii lor din alte ţări, supravegherea conturilor bancare, restricţii la transferurile bancare etc… Toate, sancţiuni deja aplicate unui număr mare de lideri politici", spune Cîţu.

El susţine că ar exista deja o listă de şapte politicieni PSD-ALDE, din Guvern şi Parlament, care ar urma să primească astfel de sancţiuni. 

"Şi acum vine bomba! Există deja o listă de şapte politicieni din guvern şi Parlament care sunt pe cale să primească astfel de sancţiuni. Mi-a dat şi câteva nume. Miniştri şi parlamentari din coaliţia PSD+ALDE. Pentru mine este clar, mai ales acum, că a vorbit foarte serios. Activarea acestor sancţiuni este iminentă", mai afirmă senatorul liberal, amintind că în noiembrie 2012 fostul premier Adrian Năstase a fost înştiinţat că i-a fost retrasă viza de călătorie în SUA, în aprilie 2012. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.