Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe piaţa financiară, cu dobânzile, el arătând că, dacă anul trecut a reuşit să avem două agenţii de rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu ştie dacă mai putem şi anul acesta. ”Eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni de zile, la mâna Instituţiilor internaţionale, să ne finanţeze”, a mai spus liderul liberal, adăugând că acesta ar fi un regres puternic pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţie, preşedintele PNL a răspuns: ”Nu, nu! V-am spus îngrijorările mele despre ce se întâmplă despre piaţa financiară, cu dobânzile. Dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi în fiecare lună, mai mare, am fi avut bani acolo şi pentru compensările facturilor şi pentru măriri de salarii şi pentru dublarea alocaţiilor. Acolo este o problemă, pentru că anul trecut ne împrumutam la 2 şi ceva, acum la 5”. 

Liderul liberal a precizat că este îngrijorat şi că a avut câteva discuţii cu Instituţii internaţionale.

”Sunt îngrijorat de perspectiva negativă care rămâne. Anul trecut am reuşit să avem două Agenţii de Rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu ştiu dacă mai putem şi anul acesta, vom vedea ce se va întâmpla. Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni de zile, la mâna Instituţiilor internaţionale, să ne finanţeze. Atunci, acesta ar fi un regres puternic pentru România. Vă daţi seama, dobânzi mai mari înseamnă şi rate mai mari pentru oameni la bancă, deci aceasta este îngrijorarea în acest moment”, a spus Florin Cîţu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.