Premierul Florin Cîţu a afirmat, referindu-se la afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu că ar fi fost ascunse mai multe cazuri de COVID, că informaţiile referitoare la sănătate sau la modul de calcul al incidenţei trebuie să vină doar de la specialişti şi nu de la oameni care nu au niciun fel de expertiză în domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a fost întrebat luni ce părere are despre afirmaţia fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit căreia autorităţile au ascuns unele teste pozitive de COVID pentru ca incidenţa să fie mai mică în Bucureşti, înaintea Congresului PNL. 
“Le recomand tuturor românilor să asculte doar de specialişti. Informaţiile referitoare la sănătate sau modul de calcul al incidenţei trebuie să vină doar de la specialişti, nu de la oameni care nu au niciun fel de experienţă, expertiză în acest domeniu. Ar trebui să fim foarte atenţi şi aici. Eu ştiu deja şi în acest caz domnul respectiv a fost imediat...i s-a dat o replică de la DSP, de la specialişti. Le recomand românilor de fiecare dată să asculte doar opinia specialiştilor, aşa foarte mulţi oameni cred că se pricep la multe lucruri, dar e bine să mergem cu specialiştii”, a afirmat Florin Cîţu. 
 
Fostul ministru USR PLUS al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost "alocate" de DSP Bucureşti, adică nu au apărut în cifrele oficiale, ceea ce a dus la temperarea creşterii fulminante a numărului de cazuri de COVID-19 ”în mod miraculos” după ziua de luni, ”chiar înainte de Congresul PNL”. În replică, DSP Bucureşti a transmis că rata de incidenţă este stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu judeţ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător şi că toate caalculele incidenţei respectă legislaţia în vigoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.