Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmă, după ce premierul Ludovic Orban a condiţionat creşterea pensiilor şi alocaţiilor de evoluţia economiei, că susţine 100% declaraţiile acestuia şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Premierul României a făcut o declaraţie pe care o susţin 100%. Dinamica creşterilor cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, ca în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget. Mai ales în situaţia României unde 2/3 din cheltuielile curente sunt salarii şi asistenţă socială. În plus, dublarea alocaţiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare-venituri mai mari decât cele bugetate şi/sau reduceri de cheltuieli”, afirmă ministrul Finanţelor.
  
 El susţine că a căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor, sursa de finanţare, şi nu  găsit-o. La fel cum nici pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocaţiile PSD nu a menţionat o sursă de finanţare.
 
”Iresponsabilitate maximă din partea socialiştilor care, în disperarea de a-şi salva imaginea, sunt gata să arunce în aer România. Guvernarea PNL este una RESPONSABILĂ. Venim cu SOLUŢII atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cât şi pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, conchide Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.