Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre numirea şi demiterea lui Marian Murguleţ din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, în decursul a doar două zile, că aceste numiri sunt politice, însă îşi va rezerva dreptul să aibă o altă opinie decât ce a fost decis în Biroul Politic Naţional al PNL, atunci când o numire nu reprezintă Guvernul. El a adăugat că a revenit asupra hotărârii cu privire la numirea lui Murguleţ atunci când o a flat o anumită informaţie despre care a precizat că nu este una publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând aveţi o informaţie greşită. Nu acordul BEX este, se face acordul BPN. În acelaşi timp, numirile acestea sunt politice. Eu am spus de fiecare dată că îmi voi rezerva dreptul atunci când o numire, chiar dacă a trecut de BPN, nu este o numire care ne reprezintă ca Guvern să am o altă opinie faţă de BPN. Şi au fost mai multe situaţii. Iar aici cum am aflat o informaţie care mergea în această direcţie, am revenit asupra deciziei. Sunt foarte ferm în ceea ce priveşte oamenii care vin şi pe care îi numesc în Guvern. Dacă aş fi avut informaţia în momentul respectiv aşi fi făcut numirea”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat de ce a revenit asupra deciziei privind numirea lui Marian Murguleţ şi dacă a avut acordul în BEX al PNL când a făcut această numire în funcţia de secretar de stat. 

Chestionat despre ce informaţii este vorba care l-au făcut să revină asupra deciziei în ceea ce îl priveşte pe Murguleţ, premierul a răspuns: „Este o informaţie care mi-a venit după aceea. Multe informaţii nu sunt publice, să ştiţi. Fac verificări pentru toată lumea. Unele informaţii sunt publice”.

Întrebat dacă a primit un telefon în acest sens de la şeful statului Klaus Iohannis, prim-ministrul Florin Cîţu a replicat. „Nu am primit vreun telefon de la preşedinte”.

Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial.  Surse din PNL au afirmat, pentru News.ro, că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile.

Decizia numirii lui Marian Murguleţ ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, condus de Ciprian Teleman, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Miercuri, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia de eliberare a sa din funcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.