Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că este pentru prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să ne întoarcem la normalitate deoarece avem toate dozele necesare de vaccin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a declarat, luni seară, la TVR1, că am ajuns la un procent de 20 la sută de persoane vaccinate. 
 
“Sunt trei milioane de persoane vaccinate. E important pentru că înseamnă 20 la sută dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate, peste 30 la sută dintre persoanele care ar trebui vaccinate, persoanele adulte”, a transmis premierul. 
 
Întrebat dacă această ţintă este una realistă, Florin Cîţu a răspuns: “E foarte realistă. Calculul este simplu. Am comandat dozele şi ne-am asigurat că avem dozele ca să avem cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, în al doilea rând am creat capacitatea, astăzi putem să vaccinăm 120 de mii de persoane pe zi, avem această capacitate. Astăzi s-au vaccinat 81.000”
 
Premierul a mai afirmat că pentru prima oară putem vedea sfârşitul pandemiei sau revenierea la normalitate. 
 
“Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu”, a explicat premierul Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.