Preşedintele PNL Florin Cîţu a făcut, miercuri, declaraţii după şedinţa informală de la sediul central al partidului, în care mai mulţi lideri i-au cerut convocarea Biroului Politic Naţional, pentru flexibilizarea mandatului privind premierul. Cîţu a afirmat că nu există niciun motiv pentru convocarea forului statutar şi a amintit că acesta se convoacă de către preşedintele partidului. Apoi, liderul PNL a afirmat că, prin decizia de marţi a BEx, orice membru PNL poate fi premierul partidului, ulterior afirmând că decizia Consiliului Naţional este că preşedintele partidului este propunerea de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Florin Cîţu a afirmat că, în acest moment, partidele trebuie să găsească o soluţie şi să meargă cu o singură persoană la consultări.
 
”Am ales să anulăm negocierile, să ne ducem înapoi, să discutăm. Astăzi suntem mult mai aproape decât eram în urmă cu două săptămâni”, a spus el. 
 
Întrebat dacă colegii i-au cerut să vină cu alt nume de premier, în afară de el, Cîţu a răspuns:  ”Aseară am votat premierul PNL.  Haideţi să ne uităm din nou la decizia PNL – un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. Dumneavoastră spuneţi aşa, că am colegi în partid care spun să facem o listă de premieri posibili şi să mergem la PSD şi să spunem – pe cine vreţi să alegeţi. În decizia de ieri a PNL, premier este orice membru al PNL. Mai flexibil de atât nu se poate”, a afirmat preşedintele PNL.
 
Cîţu a continuat: ”În acest moment, avem o decizie, o rezoluţie a Consiliului Naţional care spune foarte clar preşedintele partidului este numele de premier”, şi a arătat că PNL nu pune condiţii celor de la PSD.
 
”Nu m-aţi auzit mine sau PNL să spună că domnul Ciolacu nu poate să fie premier”, a afirmar Cîţu. 
 
Preşedintele PNL a mai afirmat că, dacă se dorea un nume de premier, se punea aseară în şedinţa BEx. ”Nu s-a pus niciun nume”, a explicat el.
 
Preşedintele PNL a confirmat faptul că nu doreşte convocarea forului extins al partidului, BPN-ul.
 
”Ştiţi cine convoacă BPN, da? Ori se convoacă de preşedintele partidului”, a spus el. Întrebat de ce nu convoacă Biroul Politic, Florin Cîţu a răspuns: ”Pentru că nu avem motiv să îl convocăm în acest moment”. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.