Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că le cere "colegilor de compromis" din coaliţia de guvernare să nu promită ceea ce nu pot da. El susţine că PSD şi PNL au dispute "pe o himeră", referindu-se la o lege pensiilor despre care spune că nu există. "Asta este ceea ce eu le cer colegilor de compromis: le cer să nu mai promitem ce nu putem să dăm. Haideţi întâi să găsim soluţii, resurse, şi apoi venim şi dăm! Cum arată că ai promis 40% şi ai dat 10%?”, spune Cîţu. El subliniază că PNL este partidul care a crescut cel mai mult punctul de pensie. "Ca să eliminăm din fake news-uri. Partidul Naţional Liberal este cel care a crescut punctul de pensie cu cea mai mare valoare. Nu a fost PSD-ul niciodată. PNL a făcut acest lucru", subliniază el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sună bine pe hârtie să creşti pensiile cu 40%. Cu argumente i-am convins pe cei de la PSD că i-au amăgit pe oameni şi că nu se poate, şi au acceptat 10%. Asta este ceea ce eu le cer colegilor de compromis: le cer să nu mai promitem ce nu putem să dăm. Haideţi întâi să găsim soluţii, resurse, şi apoi venim şi dăm! Cum arată că ai promis 40% şi ai dat 10%? Acum ne certăm iarăşi pe o himeră, pe ceva ce nu există: pe o lege a pensiilor pe care nu a văzut-o nimeni, nu ştim cu cât vor să crească pensiile. Haideţi să vedem o lege şi apoi să discutăm despre ea! Nu are sens să discutăm un ipotetic, sau o rediscutare a PNRR-ului când nu ştim ce vrem să facem şi cum vrem să facem, doar dacă vrem să mărim deficitul la bugetul de pensii. Dar am fost de acord şi cu rediscutarea PNRR-ului, am propus în coaliţie: premierul, cu ministrul Muncii şi aş da un sfat, din afară, să meargă şi ministrul Finanţelor acolo, împreună să meargă la Comisia Europeană, să îi convingă că au o variantă mai bună şi mai stabilă decât ceea ce este acum în PNRR", a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la B1 Tv.

El a adăugat că România "nu a avansat" pe motiv că "a amânat tot timpul pe motive populiste reformele reale", precum reforma pensiilor care să ducă la eliminarea deficitului din bugetul de pensii, sau reforma administraţiei publice sau cea a salarizării. El a arătat că şi reorganizarea administrativă este un subiect "care se discută intens” în PNL, în contextul în care peste o mie de primării din România nu au venituri care să asigura plata propriilor salariaţi.

Florin Cîţu a adăugat că PNL este partidul care a făcut cea mai mare majorare a pensiilor.

"Iarăşi, ca să eliminăm din fake news-uri. Partidul Naţional Liberal este cel care a crescut punctul de pensie cu cea mai mare valoare. Nu a fost PSD-ul niciodată. PNL a făcut acest lucru. Dar poţi să faci asta atunci când investeşti, deci trebuie să ai o strategie. Când dai la o parte populismul şi vii cu măsuri clare, oamenii vor vedea acest lucru”, a adăugat preşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.