Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu a declarat, luni, că ar vrea să se asigure, printr-un acord transpartinic, o Hotărâre a Parlamentului, un proiect de lege, adoptat de Parlament, că acei 2,5% din PIB sunt alocaţi pentru apărare, şi în special în investiţii, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind decizia de a majora procentul alocat apărării, de la 2% la 2,5%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un mesaj pe care preşedintele României l-a dat acum o săptămână şi vreau să formalizăm acest lucru”, a spus liderul PNL, precizând că în programul de guvernare sunt prevăzuţi cei 7% din PIB pentru investiţii şi încă nu sunt alocaţi.

”Aş vrea să ne asigurăm, printr-un acord transpartinic, o Hotărâre a Parlamentului, un proiect de lege, orice, că acei 2,5% din PIB sunt alocaţi pentru apărare, şi o parte din ei către investiţii.

”Vedeţi, acum şi în acest context, câtă nevoie este de aceşti bani”, a mai afirmat Cîţu.  

Despre când se va veni în Parlament cu legea privind securitatea naţională, Cîţu a spus vă se va face rapid, însă detaliile vor fi discutate în această săptămână.

”Sper să venim cu ea săptămâna viitoare, să o aducem în Parlament, nu s-a discutat astăzi. Mâine avem coaliţie la ora 10.00 şi sunt sigur că va fi pe masa discuţiilor, sau în această săptămână. Ne grăbim şi noi ,cum avem toate informaţiile ne vom uita pe ele şi vom mobiliza Parlamentul”, a precizat el.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.