Fostul premier Florin Cîţu afirmă că, dacă ar mai fi fost şef al Guvernului în luna decembrie a anului trecut, când intrarea României în spaţiul Schengen a fost respinsă, s-ar fi asigurat că există numai poziţii favorabile României, sau ar fi amânat votul. „Personal, vreau să ştiu un lucru: cine a decis, de exemplu, să se intre la vot când nu aveam siguranţa votului”, spune fostul prim-ministru, precizând că a cerut în PNL, o analiză transparentă, independentă a modului în care a fost gestionată toată acea perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am cerut, în Partidul Naţional Liberal, o analiză transparentă, independentă, cum dorim noi, a modului în care a fost gestionată toată acea perioadă, pentru că părea că vorbim pe două voci şi eu, personal, vreau să ştiu un lucru: cine a decis, de exemplu, să se intre la vot când nu aveam siguranţa votului. Vreau să ştiu, pentru că este foarte important, pentru că acolo s-au întâmplat multe după aceea. Eu cred că dacă nu aveam acel vot – şi asta este o opinie personală – eu aş fi negociat altfel: nu aş fi supus la vot dacă aş fi fost premier şi aş fi negociat altfel, aş fi găsit momentul în care să supun la vot ca să am o victorie”, a afirmat Florin Cîţu în emisiunea Insider Politic, la Prima TV.
El a precizat că e greu, astăzi, să te întorci din acel moment, după ce şi societatea românească s-a inflamat, s-au spus multe lucruri.
”E clar că acum s-au distanţat cele două părţi şi va fin greu, fără un mediator, să vii să te aşezi la masă”, consideră Cîţu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.