Liberalul Ciprian Ciucu, membru în CGMB, a susţinut duminică, într-o conferinţă de presă, că modificările decise de Guvern la Codul Fiscal vor avea ca efect reducerea bugetului Capitalei cu 440-616 de milioane de euro, prezentând câteva dintre domeniile în care ar fi putut fi folosiţi aceşti bani. Primăria Capitalei a transmis însă că măsurile fiscale nu vor aduce niciun prejudiciu, că proiectele de investiţii vor continua, iar sumele vor fi recuperate "prin creşterea procentului din cotele defalcate şi echilibrări bugetare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-am gândit, aşa, pentru comparaţie, să vedem ce am fi putut face cu banii aceştia, ce ar fi putut face Bucureştiul cu această sumă cuprinsă între 440-616 milioane euro", a spus Ciucu.

El a susţinut că aceste sume ar fi putut fi folosite pentru a asigura flota de autobuze pentru următorii 20 de ani sau pentru consolidarea celor peste 600 de clădiri cu risc sesimic din Bucureşti.

Conform consilierului liberal, cu aceşti bani ar fi putut fi reparate conductele RADET şi eliminate astfel pierderile din reţea, care duc la creşterea considerabilă a preţului plătit de locuitorii Capitalei.

Ciucu a susţinut şi că această reducere a bugetului Capitalei face să nu mai existe suficiente fonduri pentru realizarea Spitalului Metropolitan.

În replică, PMB a transmis: "Măsurile fiscale adoptate de Guvernul Romaniei nu vor aduce niciun prejudiciu Primăriei Capitalei şi nici bucureştenilor. Toate proiectele de infrastructura începute vor fi finalizate la termen şi, totodată, vor demara altele noi: parcări, poduri, pasaje, supralărgiri, sala polivalentă, sală de concerte, locuinţe pentru tineri şi cazuri sociale, piste de biciclete, săli de sport şi bazine. Suma care nu se va mai încasa din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal va fi recuperată integral prin creşterea procentului din cotele defalcate şi echilibrări bugetare, aşa cum am stabilit împreună cu premierul şi ministrul de Finanţe, fapt anunţat public".

De asemenea informaţiile oferite de liberali sunt apreciate ca fiind "mincinoase şi ipocrite".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.