Fostul premier Dacian Cioloş susţine că, la ceea ce se întâmplă acum în România, nu mai este decât o soluţie în trei paşi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cioloş scrie pe pagina sa de Facebook că ”oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează”.

”Puterea în stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. În Parlament nu mai există dezbateri. Cine e de vină atunci că dialogul democratic se mută în stradă? A cui e vina că parlamentul a fost «privatizat» de un grup care-l foloseşte împotriva societăţii? Atunci când domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de apărat în justiţie, se foloseşte de instituţii ale statului - de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnându-le scopul, noi toţi suntem în pericol”, avertizează fostul premier.

Dacian Cioloş spune că, atunci când se ajunge în astfel de situaţii, e clar că avem nevoie de o reformă profundă a statului şi a instituţiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reformă în politică.

”Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluţie în trei paşi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!”, încheie Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.