Prim-ministrul Dacian Cioloş a postat, miercuri, pe contul său de Facebook, un mesaj video prin care anunţă că s-a alăturat campaniei ”El pentru Ea”, iniţiată de către Naţiunile Unite, pentru a promova egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum este construită societatea, bărbaţii sunt privilegiaţi în faţa femeilor din mai multe puncte de vedere. Sentimentul este că trăim cu prejudecata că, pe unele funcţii, bărbaţii ar fi mai eficienţi decât femeile. Spun din experienţa personală că am întâlnit, de multe ori, o situaţie complet contrară când femeile au fost mult mai eficiente decât bărbaţii pe anumite funcţii”, spune Dacian Cioloş în mesajul său.

Primul-ministru susţine că principala problemă în obţinerea unei reprezentări echilibrate la nivelul societăţii între sexe rămân prejudecăţile legate de rolul femeii. ”Noi, bărbaţii, trebuie să avem curajul şi deschiderea să lăsăm spaţiu de manifestare femeilor în societate pentru că numai astfel vom găsi echilibrul în societate”, a spus Cioloş.

”Bărbaţii şi femeile, dacă sunt puşi pe locurile care le merită, pot să fie eficienţi şi pot aduce un plus societăţii”, a conchis premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.