Liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloş, afirmă că Ministerul Agriculturii, condus de ministrul PSD-ist Petre Daea, vrea să transforme un eveniment dedicat premierii fermierilor performanţi din agricultura românească, care ar urma să aibă loc în 9 octombrie, la Romexpo, într-o întâlnire electorală cu „primul fermier al ţării“, Viorica Dăncilă. Cioloş susţine că instituţiilor din subordinea ministerului li s-a transmis să facă liste de participanţi la eveniment, iar angajaţilor li s-a spus că este sarcină de serviciu, concluzia sa fiind că ministrul Agriculturii PŞetre Daea ”rămâne un comunist adevărat, cu obiceiuri comuniste bine înrădăcinate în felul în care conduce ministerul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD nu se dezminte. Continuă să îi trateze pe angajaţii statului drept masă de manevră proprie şi să îi ducă la manifestaţiile de campanie ale candidatului Viorica Dăncilă, contrar dorinţei multora dintre ei. Concret, după cum mi-au relatat mai mulţi oameni din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), din Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi din Direcţiile Agricole Judeţene (DAJ), Ministerul Agriculturii, condus de ministrul PSD-ist Petre Daea, vrea să transforme un eveniment dedicat premierii fermierilor performanţi din agricultura românească într-o întâlnire electorală cu „primul fermier al ţării“, Viorica Dăncilă”, afirmă Cioloş.

El susţine că pentru evenimentul care ar trebui să aibă loc la Romexpo în 9 octombrie ”s-a dat ordin de mobilizare generală în tot ministerul păstorit de Daea”, iar Direcţiilor Agricole Judeţene li s-a transmis sarcina să facă liste nominale cu participanţii şi să asigure prezenţa a cel puţin 20 de angajaţi din agenţie pentru fiecare judeţ.

Conform lui Dacian Cioloş, şi angajaţii din Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale au primit ordin să asigure câte cinci participanţi, dintre angajaţii proprii, iar oamenilor li s-a transmis că este sarcină de serviciu să meargă la Bucureşti, fiind vorba despre o acţiune care are loc într-o zi lucrătoare.

”Îi cer doamnei Dăncilă să ne precizeze ce lege din ţara aceasta îi poate obliga pe nişte angajaţi să meargă la o manifestaţie contrar voinţei lor. Şi, mai ales, ce lege îi obligă să facă asta în timpul programului de lucru. Cât îl piveşte pe ministrul Daea, el „nu ne dezamăgeşte”. Rămâne un comunist adevărat, cu obiceiuri comuniste bine înrădăcinate în felul în care conduce ministerul. Credeam că, odată cu căderea lui Ceauşescu, mitingurile la care oamenii sunt aduşi cu forţa vor dispărea. Oameni ca Daea şi Dăncilă duc „tradiţia” mai departe. Nu degeaba toată lumea spune că PSD este continuatorul fostului PCR”, afirmă liderul PLUS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.