Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la Cluj, la o conferinţă organizată în cadrul TIFF după proiecţia unui film cu temă politică şi socială, că ”nu mai este suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap”, el susţinând că după şase luni actuala guvernare ”începe să fâsâie, să răsufle”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş a spus, după proiecţia filmului ”Politica, manual de întrebuinţare/ Politica, manual de instrucciones”, că după şase luni Guvernul ”începe să fâsâie”, el considerând că este necesară o schimbare a modului în care politicienii se raportează la oameni.

”În ultimii ani, dacă ne-am fi referit mai puţin la trecut şi mai puţin la teorie şi nu ne-am fi consumat energia în dezbateri sterile centrate pe ideologii, poate nu am fi în situaţia în care oamenii caută referinţe în altă parte. Ţineţi minte ce au spus oamenii în toamna lui 2015: nu vrem politicieni pentru că nu avem încredere în modul în care conduc ţara şi ne-am trezit noi la guvernare. Din păcate, multe partide politice nu au înţeles mesajul de atunci. Încercăm să ascundem sub poleiala ideologiei aceiaşi eroi şi aceleaşi comportamente ale elitei în raport cu cetăţenii (…) Ceea ce avem acum pe masă, deja după şase luni de zile, începe să fâsăie, să răsufle”, a spus Cioloş.

Referitor la modul de a face politică, Dacian Cioloş a afirmat că ”nu mai este suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap, dacă nu vii cu nişte idei şi nu cele dintr-un program de guvernare pe care îl ştie foarte bine o singură persoană din partid”.

Întrebat despre planurile pe care le are cu platforma România 100, Dacian Cioloş a spus că proiectul este în faza de dezvoltare şi nu ştie dacă va deveni baza unui viitor partid.

”Obiectivul unui astfel de proiect este ca el să fie suficient de bine structurat încât oamenii să îl susţină şi o echipă să îl susţină la guvernare. Dacă întrebarea este: platforma se pregăteşte să se transforme în partid?, vă spun că nu ştiu. Nu am ajuns la această etapă”, a mai spus fostul premier.

În completare, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii în mandatul lui Dacian Cioloş, a spus că platforma nu poate, tehnic vorbind, să devină partid.

”Platforma este ONG şi, tehnic vorbind, un ONG nu poate să devină partid. Dacă o parte din oamenii care sunt implicaţi public fie în ONG-uri, fie în viaţa cetăţii, o să vrea să intre în politică, personal cred că este un lucru bun. Dacă vor veni din Platforma România 100 sau din altă parte, important este să se implice”, a spus fostul ministru.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) are loc în perioada 2-11 iunie, la Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.