Premierul desemnat, preşedintele USR Dacian Cioloş, afirmă că organul de conducere al USR, Comitetul Politic, va decide duminică dacă formaţiunea se va prezenta în Parlament cu un guvern şi un program de guvernare. Cioloş arată că va propune Comitetului Politic al partidului să susţină prezentarea în Parlament a unei formule de guvern minoritar, despre care spune că va fi propus pe actuala structură a Executivului şi cu privire la care e conştient că ar fi "pe o perioadă limitată".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noi duminică vom avea o discuţie în Comitetul Politic al USR şi acolo vom lua decizia dacă mergem cu o echipă de guvern şi un program de guvernare. Ăsta e organul de conducere al partidului care ia aceste decizii. (...) Propunerea noastră va fi să mergem mai departe şi vom prezenta acolo argumentele, vom avea o discuţie. În USR e democraţie, se iau decizii pe bază de argumente şi asta se va întâmpla şi duminică”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24. 
 
Liderul USR a precizat că acest scenariu este valabil în situaţia în care până duminică nu se va contura o majoritate alături de PNL şi UDMR. 
 
În situaţia în care organul de conducere al USR va fi de acord cu propunerea, în cursul zilei de luni USR va depune la Parlament lista cu membrii cabinetului şi programul de guvernare propus. 
 
Dacian Cioloş a menţionat că USR va propune un Executiv pe actuala structură a Guvernului, deşi iniţial avusese în vedere o reorganizare despre care spune că, în acest moment, "mai mult ar încurca".
 
Cioloş a afirmat că mare parte dintre miniştrii USR care au făcut parte din Guvern se pot regăsi în cabinetul pe care îl va propune.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.