Fostul premier Dacian Cioloş, actual europarlamentar, afirmă că premierul Marcel Ciolacu ”se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea «flexibilizării» poziţiei Austriei pe Schengen” şi ”se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au”. ”Da, este un început bun această veste, dar nu avem de ce să fim fericiţi că acceptăm mila”, consideră Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea «flexibilizării» poziţiei Austriei pe Schengen. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au. Eu aş vrea să ştiu care a fost negocierea pentru aderarea completă la Schengen. Şi când va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru că marile pierderi de timp, bani şi nervi la graniţe sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene”, a declarat Dacian Cioloş, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a subliniat că România nu are de ce să fie fericită pentur că acceptă ”mila”.

”Da, este un început bun această veste, dar nu avem de ce să fim fericiţi că acceptăm mila, nu sărim în sus de bucurie pentru «osciorul» austriac atunci cand vorbim de dreptul nostru european. Responsabilitatea guvernului şi a preşedintelui este să obţină un calendar precis pentru întregul proces de aderare”, a punctat fostul premier.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria ”şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. ”Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.