Premierul Dacian Cioloş a declarat, la ieşirea de la vot, că oamenii care vor vota duminică vor fi ”cei mai îndreptăţiţi să conteste, să facă observaţii la ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani”, el adăugând că toţi românii au datoria de a încerca să facă lucrurile ”să meargă bine în ţară” înainte de a se gândi ”la altceva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş a votat, în jurul orei 9.00, la secţia 32 din municipiul Zalău, unde a declarat că este important să iasă la vot cât mai multă lume, ”indiferent de opţiunile politice”.

”Asta este important pentru ca rezultatul pe care îl vom avea diseară să fie unul cât mai reprezentativ. Astăzi este ziua în care alegătorii pot să transmită celor care vor conduce România cele mai importante mesaje pentru următorii patru ani. Sigur, într-o democraţie participativă este foarte importantă consultarea şi pe parcusrul guvernării, dar cred că cei mai îndreptăţiţi să conteste, să facă observaţii la ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani sunt cei care astăzi merg la vot, care astăzi dau un mandat celor care vor conduce România în următorii patru ani şi apoi sigur vor avea toată legitimitatea de a urmări modul în care mandatul pe care l-au dat va fi pus în aplicare”, a afirmat Cioloş, la ieşirea de la urne.

Premierul a mai spus că toţi românii au datoria să facă lucrurile ”să meargă bine în ţară” înainte de a se gândi ”la altceva”, dacă într-adevăr iubesc locurile în care s-au născut.

”Din punctul meu de vedere este cel mai important lucru această libertate de a putea vota, de a ne putea alege reprezentanţii, a fost una câştigată greu în istoria României şi cred că e important să nu o desconsiderăm, şi ma gândesc aici mai ales la cei tineri, chiar la cei pe care îi aud spunând: domne, dacă lucrurile nu merg bine în ţară, eu prefer să plec. Cred că avem cu toţii datoria să încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine în ţară înainte de a te gândi la altceva, dacă într-adevăr iubim locurile în care ne-am născut şi vrem ca lucrurile să meargă mai bine. Şi chiar să meargă mai bine pentru ca şi cei care sunt acum în afară şi doresc să se întoarcă să poată să o facă. Asta e speranţa mea şi în această idee am votat astăzi”, a declarat Cioloş.

FOTO: Inquam Photos / Sandor Manases
FOTO: Inquam Photos / Sandor Manases

Prim-ministrul Dacian Cioloş a postat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, un mesaj video prin care le cerea românilor să iasă la vot, astfel încât toţi cetăţenii să decidă cum va arăta România în următorii patru ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.