Liderul, PLUS, fostul premier Dacian Cioloş, afirmă că a trecut prin târgurile din Moldova, care sunt goale din cauz restricţiile impuse vânzării animalelor, afirmând că e normal să fie impuse restricţii unde este un focar de boală, dar blocarea unui întreg sector înseamnă nepricepere şi dezinteres. "Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani", conchide el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

'Am trecut prin târgurile din Moldova. Sunt goale, ţăranii vin să discute între ei despre cum le interzice guvernul, în continuare, să îşi vândă animalele. Oamenii sunt foarte puţin sau deloc informaţi despre motivele pentru care li se interzice comercializarea animalelor. Îmi vine în minte ministrul Daea, care, cum găseşte un microfon, cum explică rapid că el dă subvenţii şi ajută agricultura. Adevărul este, însă, altul. Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani", afirmă Cioloş, fost comisar european pe agricultură.

El afirmă că subvenţiile sunt un drept, nu o binefacere din partea guvernului.

"Una e să impui o carantină sau să interzici vânzarea în zona de focare a unor boli şi altceva înseamnă să blochezi complet un întreg sector pentru că eşti nepriceput şi dezinteresat. Demnitatea de agricultor înseamnă să poţi să-ţi vinzi produsele, nu să trăieşti din mila populistă a unui partid", subliniază Cioloş.

El spune că ţăranii sunt supăraţi, pentru că vin la târguri doar sperând că interdicţiile vor fi ridicate.

"E important să realizăm că la televizor se discută despre revalorizarea satului românesc în timp ce, prin ţară, îi umilim pe ţăranii care trăiesc din munca agricolă. Au ajuns să vină la târguri doar ca să se vadă şi să spere că interdicţiile se vor ridica astfel încât să poată câştiga un ban din munca lor cinstită. Poate îşi aduce aminte şi Petre Daea că agricultura e în primul rând despre oameni", conchide Dacian Cioloş.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.