Liderul PLUS Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European. Liderul USR Dan Barna afirmă, după alegerea lui Dacian Cioloş la conducerea Grupului Renew Europe din PE, că a spus că reprezentanţii USR PLUS la Bruxelles ne vor face mândri şi îl felicită pe Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Barna, după alegerea lui Cioloş la conducerea Grupului Renew Europe din PE: Am spus că reprezentanţii USR PLUS la Bruxelles ne vor face mândri. Felicitări, Dacian!

”Preşedinţia grupului Renew Europe e doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara”, scrie Cioloş pe Facebook.

El spune că pasul următor este începerea construcţiei politice interne prin care să li se ofere cetăţenilor români un viitor aşa cum îl merită.

Din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron) precum şi alţii.

Gruparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.