Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că blochează deschiderea spitalului destinat pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 de la Iaşi şi că autorităţilor locale li s-au pus "toate piedicile posibile". Liderul social-democrat susţine că spitalul nu se deschide pentru că "un membru al Guvernului” este contracandidatul social-democratului care deţine şefia CJ Iaşi, Maricel Popa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sunt centre regionale, cum ar veni, adică cum este Iaşiul, este centrul Moldovei. Cum e Clujul, Ardealul, Timişul, Dobrogea, Constanţa, Banatul. Acest om (preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa – n.r.)  cu autorităţile locale, a accesat fonduri europene, întâi a cheltuit bani... din luna mai se întâmplă acest fenomen. Eu cu dl Maricel Popa la două-trei zile vorbim. I s-au pus toate piedicile posibile”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR. 
 
Întrebat cine a pus piedici deschiderii spitalului pentru tratarea patologiei COVID la Iaşi, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: "Ei. Guvernanţii. PNL-ul”.
 
Totodată, întrebat dacă a discutat cu guvernanţii despre acest subiect, Ciolacu a spus că a avut discuţii "cu toată lumea”, că spitalul a primit autorizaţii de la Direcţia de Sănătate Publică, "dar nu-l lasă să-l deschidă”.
 
"Maricel Popa a pornit această investiţie după ceea ce s-a întâmplat la Suceava unde să nu uităm că există o administraţie PNL, iar din cauza unor greşeli ale administraţiei s-au pierdut vieţi omeneşti. O treime din decese sunt la Suceava. (...) Sunt bolnavi! (...) Este boală. Deci nu văd altceva decât alegeri şi scor electoral. Nu-i interesează nici boală, nici faptul că au mutat responsabilitatea pe autorităţi locale. În momentul în care autorităţile locale investesc, se implică, ei nu ştiu cum să boicoteze. Lumea a fost certată când containerele pentru acest spital au fost lăsate să treacă prin vamă”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 
 
El a susţinut că spitalul de la Iaşi nu este deschis acum pentru că "un membru al Guvernului este contracandidatul lui Maricel Popa", referindu-se la candidatura ministrului Mediului, Costel Alexe, la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, susţine că, după ce Direcţia de Sănătate Publică a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil de la Leţcani, liberalii încearcă să blocheze începerea efectivă a activităţii la această unitate medicală. El spune că a aflat că ministrul Sănătăţii va trimite acolo un control de la Inspecţia Sanitară de Stat, "cel mai probabil pentru a întârzia din nou bunul mers al lucrurilor".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.