Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis, care le-a spus că se ajunge greu la alegeri anticipate, nu poate bloca declanşarea acestora, pentru că în Parlament se va ajunge să fie demise toate Guvernele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă PSD este dispus să negocieze cu PNL, pentru  un guvern minoritar, Marcel Ciolacu a exclus acest scenariu şi a menţionat că în acest moment PSD nu are o discuţie privind intrarea la guvernare cu alt partid, singura soluţie fiind alegerile anticipate.

”România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate în Parlamentul României. Experienţe cu un guvern minoritar în situaţie cu patru crize majore nu cred că România poate avea, este exclus aşa ceva. Îmi pare rău, dar îl contrazic pe preşedinte, democraţia funcţionează pe majorităţi. Dacă o majoritate hotărâşte că se merge la alegeri anticipate, se merge la anticipate, indiferent dacă îşi doreşte sau nu preşedintele.

Întrebat cum îl poate forţa PSD pe preşedinte să declanşeze anticipatele, Ciolacu a spus:  ”Nu poate să stopeze o majoritate care va trânti guverne unul după altul”.

Marcel Ciolacu a spus că singura variantă este, în baza unui acord politic, un guvern de specialişti, care să îşi dea demisia şi să intrăm, astfel, în logica de anticipate.

”Eu vorbesc de preşedintele României nu de Zeus, dacă eşti zeu, nu te supui unei majorităţi. Eu cred că preşedintele are nişte prerogative pe care trebuie să le respecte”, a spus el.

Nu poţi să ţii o ţară fără Guvern”, a mai afirmat Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.