Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că "este foarte bine" că reprezentanţii PNL şi-a adus aminte că există o prevedere adoptată deja de Parlament privind dublarea alocaţiilor, dar "nu au găsit de cuviinţă să o şi pună în aplicare". "PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat", spune Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PNL trebuie să-şi aducă aminte şi de proiectul iniţiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem şi pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare", susţine Marcel Ciolacu, pe Facebook.

El spune că "este foarte bine" faptul că PNL şi-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocaţiile copiilor, "prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviinţă să o şi pună în aplicare". Deşi a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluţii, mai spune Ciolacu.

"PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepţia militarilor, întrucât aceştia îşi riscă viaţa în teatrele de operaţii. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!", susţine Ciolacu.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, cere PSD să voteze proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. "Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, Guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate", afirmă Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.