Liderul PSD Marcel Ciolacu acuză ceea ce a numit „cel mai mârşav atac din ultimii 30 de ani de democraţie din România”, respectiv presupusa exercitare a unor presiuni asupra unor primari ai PSD pentru ca aceştia să plece din partid. În acest context, Ciolacu a amintit că, în calitate de preşedinte al PSD, a depus la DNA o plângere penală inclusiv pe numele miniştrilor Costel Alexe şi Ion Ştefan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, care au fost demersurile întreprinse de PSD după ce mai mulţi primari aleşi sub sigla partidului ar fi declarat, sub protecţia  anonimatului, că au fost şantajaţi să plece din partid şi să treacă la PNL, Marcel Ciolacu a anunţat că a depus plângere penală la DNA. 
„Avem depusă sub semnătura mea, ca preşedinte al PSD,  plângere penală la DNA. Aşteptăm ca Justiţia să-şi facă datoria. Oricum,  a fost cel mai mârşav atac din ultimii 30 de ani de democraţie din România. Nimeni, niciodată nu a şantajat primarii cu dosare penale cum au încercat să-i cumpere şi s-a văzut şi la moţiunea de cenzură că pe urmă, imediat de la primari s-au mutat către parlamentari”, a răspuns Marcel Ciolacu. 
Liderul PSD a explicat că plângerea penală a fost depusă „nominal, faţă de trei membri ai PNL” printre care şi Costel Alexe şi Ion Ştefan, membri ai cabinetului condus de Ludovic Orban.
Marcel Ciolacu a acuzat, încă din 5 august, PNL că încearcă să coopeteze primari în partid şi le promite în schimb realizarea unor proiecte sau bani, iar cine nu cedează este ameninţat şi şantajat. Liderul interimar al PSD a adăugat că interlopiii politici „cu mentalitate mafiotă” fac trafic de influenţă la masa Guvernului şi că face plângere la DNA împotriva tuturor reprezentanţilor PNL din Executiv şi din teritoriu care au transformat instituţiile statului „într-un rai al criminalităţii”.
„Toţi duduienii galbeni din GUVERN – la puşcărie!!! Interlopi politici cu mentalitate mafiotă care faceţi trafic de influenţă la masa Guvernului! Voi, hâzilor, toţi cei care vă bateţi joc de banul public doar pentru a face din PNL un partid-stat! Pentru a avea toată puterea! Pentru voi, pentru neamurile voastre, pentru a căpuşa şi a fura în continuare!”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Premierul Ludovic Orban a calificat drept ”bazaconii” demersurile PSD.
„Bazaconii. Nu ne este teamă. Aşteptăm DNA să se pronunţe pe orice temă, deşi cred DNA ar trebui să fie foarte ocupat cu multiplele furăciuni care au fost făcute de PSD şi care sunt făcute în continuare de PSD, de modul în care duc campania. Chiar mi se pare jenant ca PSD să vorbească despre acest subiect, în condiţiile în care, vă dau numai un exemplu, la Buzău, fieful preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, din 89 de primari, peste 80 de primari în funcţie sunt candidaţi din partea PSD. La Olt, mâna dreaptă a domnului Ciolacu, unde este domnul Stănescu, din 114 primar, peste 100 de primari în funcţie candidează din partea PSD. Mai degrabă în judeţele conduse de PSD miroare a presiune pusă asupra primarilor pentru a candida din partea PSD”, a declarat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.