Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă, vineri, într-o postare pe Facebook, că Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea preţurilor la energie electrică şi gaze va acţiona ca un scut atât pentru români, cât şi pentru firme şi că, din discuţiile cu toţi economiştii, au certitudinea că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care înseamnă peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PSD scrie în postare că, după două luni de eforturi susţinute, ”PSD şi-a atins obiectivul esenţial privind protejarea, timp de un an, a cetăţenilor şi a firmelor româneşti faţă de creşterea facturilor la utilităţi”.

”Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea preţurilor la energie electrică şi gaze va acţiona ca un scut atât pentru români, cât şi pentru firme, care nu vor mai trăi zilnic sub spectrul unor scumpiri dureroase. PSD s-a asigurat că toţi cei care vor specula preţurile vor fi aspru supraimpozitaţi, iar gazele naturale din producţia internă vor fi vândute la preţuri rezonabile pentru români”, spune preşedintele Marcel Ciolacu.

El precizează: ”Din discuţiile cu toţi economiştii, avem certitudinea că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care înseamnă peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor, cu efecte pozitive majore asupra puterii de cumpărare a românilor”.

”Rămânem concentraţi pe măsuri care să sprijine companiile româneşti şi să menţină nivelul de trai al populaţiei, deoarece acesta este principalul motiv pentru care am intrat la guvernare!”, mai afirmă Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că astăzi, în şedinţa de Guvern, Ordonanţa care prevede plafonarea şi compensarea preţurilor la energie şi gaze, începând cu 1 aprilie, pentru un an de zile, şeful Executivului arătând că celelalte măsuri economice care să vină în ajutorul populaţiei şi a companiilor urmează să fie prezentate tot astăzi, de către ministere, şi ulterior să se ia decizia în coaliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.