Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că a început să crească numărul cazurilor de coronavirus deoarece românii nu mai respectă regulile, precizând că este vina Guvernului deoarece nu poate să ceară reguli atâta timp cât nu le respectă. El a spus că regulile nu au fost respectate de primul ministru şi acum nu sunt respectate nici de alţi miniştri, referindu-se la şedinţa organizaţiei PNL Iaşi, la care a fost prezent şi ministrul Mediului, Costel Alexe, şi care s-a desfăşurat într-un cort, iar participanţii nu au purtat măşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, la România TV, că ministrul Costel Alexe trebuie să fie în zonele afectate de inundaţii, nu la şedinţele de partid. 
 
“Singura problemă e că s-a încălcat legea. Marea problemă este credibilitatea Guvernului. Ne aducem aminte celebra poză din biroul primului ministru. Domnul ministru Alexe mi se pare că e ministrul Mediului, avem de zece zile zone întregi din ţară sub cod roşu de inundaţii, de obicei ministrul Mediului cu asta se ocupă, Comitetul de Situaţii de Urgenţă împreună cu prefecţii şi cu toţii credeam că îl găsim în zonele cu probleme, unde sunt inundaţii, unde oamenii au rămas fără locuinţe, sunt gospodării distruse, se pare că priorităţile Guvernului şi ale ministrului Mediului nu sunt inundaţiile, sunt şedinţele de partid. Nu se impune decât un singur lucru: demisia de urgenţă. Şi nu e primul exemplu, şi deplasările cu elicoptere la stadioane, şi petreceri private”, a afirmat Ciolacu. 
 
El a susţinut că Guvernul nu poate impune reguli, atât timp cât nu le respectă. 
 
“De asta cresc şi cazurile, de asta românii au început să nu mai respecte, lipsa de credibilitate a Guvernului este clară, nu poţi să ceri reguli şi să impui reguli, atâta timp cât tu nu le respecţi, mai ales Guvernul, nu le-a respectat primul ministru, acum ne ducem mai departe şi la ceilalţi miniştri”, a declarat Marcel Ciolacu. 
 
Peste 100 de membri PNL au participat, duminică, la Iaşi, la şedinţa Comitetului Director Judeţean al filialei, întrunirea ţinându-se în cortul unui restaurant, fără ca participanţii să poarte măşti de protecţie. Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, a spus că a fost respectată distanţarea. ”E greu să ai mască la 40 de grade. Mulţi au ţinut discursuri, nu poţi vorbi cu masca pe faţă pe o asemenea căldură”, a adăugat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.