Premierul Marcel Ciolacu anunţă, la Congresul Partidei Romilor Pro Europa că „în curând” elevii vor putea studia, ca disciplină opţională, istoria comunităţii rome, pe care Ciolacu o cataloghează drept una „tragică”. Prim-ministrul a precizat că a susţinut „personal” iniţiativa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a romilor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mai trebuie spus ceva: identitatea romă. Ştiu că e important pentru dumneavoastră, de aceea am susţinut personal iniţiativa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a romilor din România, care reprezintă un moment istoric pentru etnia romă. De asemenea, în şcoli se predă limba romani şi în curând va fi o disciplină opţională legată de istoria romilor care reprezintă un pas important pentru cunoaşterea istoriei tragice a romilor”, a anunţat premierul duminică, la Congresul Partidei Romilor Pro-Europa”
Acesta a subliniat că deputatul Cătălin Manea, din partea Asociaţiei Partida romilor Pro Europa a susţinut toate aceste iniţiative, spunând că ele „nu ar fi fost posibile” fără „sprijinul” acestuia şi fără implicarea liderului Partidei Romilor, Nicolae Păun.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.