Marcel Ciolacu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis minte iar pentru „Guvernul Său”, când afirmă că doar Portugalia a depus PNRR, în condiţiile în care premierul italiei Mario Draghi a depus marţi PNRR. Liderul PSD a adăugat că însuşi şeful statului a promis că Planul Naţional va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o dă la întors „ca un şcolar prins cu temele nefăcute”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său!!! «Din informaţiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR». Fals! Iar nu sunteţi pe fază şi aţi rămas în urmă, domnule Iohannis. Vă ajutăm noi unde să găsiţi informaţii solide şi documente europene despre ce fac alte ţări în timp ce Guvernul dvs doarme în bocanci.

Italia a depus PNRR AZI, aşa cum a anunţat premierul Mario Draghi. Luaţi şi citiţi, domnule Iohannis. Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Aşa cum se face!!!! https://www.governo.it/it

Franţa şi Germania au prezentat azi în comun şi vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană. Luaţi şi citiţi, domnule Iohannis. Planul Frantei https://bit.ly/2Pq7ikk şi Planul Germaniei https://bit.ly/2S8XqfZ

Spania a aprobat planul lor şi îl vor trimite, de asemenea, la Bruxelles în foarte scurt timp. Luaţi şi citiţi de la ”socialistul” Pedro Sanchez, domnule Iohannis https://bit.ly/2R0Dlbc. Şi planul Spaniei https://bit.ly/3gIW6dO

Numai Guvernul dvs, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dvs aţi promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o daţi la întors ca un şcolar prins cu temele nefăcute.

Înţelegeţi că nu puteţi. Că aveţi un guvern incapabil. Înţelegeţi că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor şi a organizaţiilor neguvernamentale pentru a reuşi. Înţelegeţi că toate ţările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naţionale. Încetaţi să NU mai fiţi pe contrasensul Europei!”, a scris Marcel Ciolacu marţi pe Facebook.

Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi negociat „mai repede sau mai puţin repede”, dar în final el va fi implementat.

„Nu-i ca la examenul de Bac, unde eşti admis sau respins. Este un plan naţional, nu-i o jucărică politică„, a susţinut Iohannis. El a adăugat că majoritatea statelor europene lucrează împreună cu Comisia la plan, iar România este „în mainstrean”.

Întrebat despre eventualitatea în care planul ar fi respins, şeful statului a răspuns: „Nu există această variantă. Cu Comisia se va negocia până se va ajunge la forma care va fi implementată”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.